perjantai 17. kesäkuuta 2022

Armo löytää särkyneen

 


Rauhantervehdys rakkaat blogin lukijat. Haluan kertoa pienenä alkukevennyksenä tarinan pojasta, jonka tehtävänä oli kirjoittaa aine omasta lemmikistään. Poika katsoi veljensä ainevihkoa ja totesi, että veli oli muutamia vuosia aikaisemmin saanut kirjoituksestaan hyvän numeron. Poika kopioi veljensä aineen ja vei sen sitten opettajalle. Opettaja sanoi, että veljen aine oli ollut aikaisemmin ihan samanlainen. Siihen poika vasasi, että sama on koirakin.

Tämä tuli mieleeni siitä, kun joku on sanonut meille, että me kirjoitamme liikaa armosta. Ajattelen, että sellaisille ihmisille, joita synti painaa ja joilla on murtunut mieli, ei yksinkertaisesti voi kirjoittaa armosta liikaa. Mielestäni meidän kristittyjen pääevankeliumi on juuri siinä, että Jeesus on sinun ja minun synnit pessyt pois ja me saamme olla rohkealla mielellä. Kaikki nämä maalliset vaivat ja murheet hoituvat aikanaan, jos ovat hoituakseen. Meidän tulee ymmärtää se, että Jumala on oman Poikansa lähettänyt ennen kaikkea meidän syntisyyden tähden. Me olemme syntisiä ihan syntymästämme alkaen, koska meissä on periturmellus mukana.  

Psalmissa 147 jakeessa 3 sanotaan: ”Hän parantaa ne, joiden mieli on murtunut. Hän sitoo heidän haavansa.” Psalmienkirjan viimeiset psalmit ovat valtavaa evankeliumia. Siellä mm. puhutaan siitä, miten Jumalalla on kaikille tähdillekin oma nimi (jae 4). Ajattelen, että nuo tähdet kuvaavat meitä. Niin kuin Abrahamin käskettiin katsoa taivaan tähtiä, niin siellä on hänen jälkeläistensä lukumäärä. Jumala tietää meidät jokaisen nimeltä. Se on lohdullista, ystävä, että kun sinä uskot Jeesuksen armon omalle kohdalle, niin sinun nimesi on siellä tähdessä. Se on ainoastaan Jeesuksen sovintotyön kautta. Jeesus on totisesti luvannut hoitaa jokaisen, jolla on murhe omasta synnistään. Kun ihminen saa uskoa syntisyytensä anteeksi, ei vain yhtä syntiä vaan koko syntisyyden, niin siitä tulee ilo.

Haluan vielä muistuttaa siitä, että ei todellakaan ole niin suurta syntiä, jota ei anteeksi saa. Vanhat kristityt ovat opettaneet, että Jumalan armo kulkee alempana kuin lattialista. Se tarkoittaa juuri sitä, että niin alas ei ihminen voi joutua, etteikö hänelle Jumalan armo kuulu. Kyse on siitä, että me tahdomme uskoa Jeesuksen sovintotyön omalle kohdalle emmekä hylkää Jeesuksen sovintokuolemaa.

Ollaan, ystävät, tänäkin päivänä turvallisella mielellä ja luotetaan siihen, että Jeesus on pessyt niin sinun kuin minunkin synnit pois ja me olemme puhtaita. Me olemme yhtä puhtaat kuin valkeat lakanat eikä meissä ole mitään tahraa. Ole ystävä, sinä varsinkin, joka olet tällä hetkellä ahdistunut, turvallisella mielellä ja luota siihen, että Jeesus on kaikki sinun syntisi pessyt pois. Saat uskoa kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus paitsi lapsi ei synny syntisenä eikä perisynti ole Raamatullista

  VastaaPoista
 2. Anonymille sanon että heikosti olet Raamattusi lukenut.
  Kiitos Eskolle hyvästä blogista!

  VastaaPoista
 3. Mielestäni ihminen perii syntiin taipuvaisen luonnon, ymmärtämätön vauva ei ole vielä syntinen, koska ei ole itse valinnut, eli tehnyt syntiä missään asiassa. Hes 18.20.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeesus on ainoa synnitön. Muuten olisi voitu uhrata yksi vauva.

   Poista