keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Rauha Jumalan kanssa

 


Saimme tällä viikolla kokoontua kodissamme kesäraamattupiiriin. Tuo kokoontuminen läheisimpien uskonystävien kanssa sai minut taas huomaamaan sen, miten tärkeää on saada yhdessä ystävien kanssa tutkia Jumalan sanaa ja rukoilla. Tässä muutamia ajatuksia keskustelustamme.

Roomalaiskirjeen 4. luku loppuu sanoihin: ”Jumala antoi Kristuksen kuolla meidän rikkomustemme tähden ja herätti hänet kuolleista meidän vanhurskauttamisemme tähden.” (Room. 4:25) Tuo sana vanhurskaus tulee myös 5. luvun alussa, jota varsinaisesti tutkimme. Mitä vanhurskas oikein tarkoittaa? Suomessa on ollut käytössä sana hurskas. Hurskaalla on tarkoitettu ihmistä, joka uskoo Jumalaan, mutta samalla se on sisältänyt vaatimuksen sellaisesta käyttäytymisestä, jossa ei ihmisten silmissä ole mitään huomautettavaa. Vanhurskas sanaa ei arkielämässä ole ja siksi me helposti ajattelemme sen tarkoittavan samaa kuin hurskas.

Vanhurskaus kuitenkin tarkoittaa Jumalalle kelpaavuutta, jonka saamme Jumalalta lahjaksi uskomalla Jeesuksen sovintotyön koskevan meitä ja Jeesuksen sovittaneen kaikki syntimme. Silloin olemme vanhurskaita. Pohdimme myös sitä, lisääntyykö Jumalalle kelpaavuutemme eli vanhurskautemme siitä, jos käyttäydymme kristittyinä tiettyjen sääntöjen mukaan. Jos Jumalalle kelpaavuutemme ja pelastuksemme olisi kiinni omista suorituksistamme ja onnistumisistamme, se ei enää olisi Jumalan lahjaa, armoa.

Efesolaiskirjeessä (1: 8-9) sanotaan, että pelastus ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Me ihmiset olemme luonnostamme itsekkäitä ja haluamme suoriutua omilla voimillamme. Oma hyvä suoriutuminen nostaa itsetuntoamme ja koemme itsemme tarpeellisiksi. Tämän vuoksi me niin mielellämme osallistuisimme pelastukseemmekin jollakin tavalla ja tuntuisi tosi hyvältä pystyä kelpaamaan Jumalalle omien tekojen avulla. Tämä on ehkä suurin este sille, että uskoo Jeesukseen syntien sovittajana ilman ainoatakaan omaa hyvää tekoa.

Kun liitämme omat teot pelastukseen, niin se vie meiltä rauhan, koska huomaamme epäonnistuvamme jatkuvasti. Raamatun lukemisemme, rukouksemme ja lähimmäisten palvelemisemme on vajavaista. Jos ajattelemme näiden vaikuttavan pelastuksen voimassa pysymiseen, niin meillä on jatkuvasti epäilys pelastuksestamme. Mutta Raamattu vakuuttaa, että pelastus on yksin Jeesuksen varassa ja Jeesuksen ansiosta meillä on rauha Jumalan kanssa. Meidän ei siis tarvitse epäillä, vaan saamme kaikessa turvautua Jeesukseen ja luottaa siihen, että hän on sovittanut minun ja sinun synnit ja se riittää. Ole siis ystävä levollisella mielellä. Jeesus rakastaa meitä ja on antanut henkensä puolestamme, jotta meillä on pääsy iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä. Aamen.  

1 kommentti:

  1. Kiitos Tuula.Tässö on juuri ne tärkeät sanat mitä moni etsivä kaipaa, että et voi omassa voimassasi, vaan ainoastaan armo Jeesuksessa.
    ansiosta.

    VastaaPoista