lauantai 25. kesäkuuta 2022

Luonto ja Jumalan sana

 


Elämme keskikesän aikaa, jolloin kaikki luonnossa kukoistaa. Teiden varretkin oikein pursuavat kukkia. Luonnon kauneus saa mielen iloiseksi ja levolliseksi. On ihmeellistä, miten hienosti Jumala on kaiken luonut.

Monet ihmiset sanovat, että metsä on heidän kirkkonsa. Ajattelen heidän tarkoittavan tällä sitä, että luonnossa kulkiessa mieli rauhoittuu ja kokee jollain tavalla pyhän läsnäolon. Tässä ei tietenkään ole mitään väärää, mutta jos ihmisen ainut kosketus Jumalaan jää luonnon varaan, ei hän mitenkään voi ymmärtää Jumalan meille valmistamaa pelastusta.

Jesajan kirjassa Herra sanoo: ”Ruoho kuivuu, kukka lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iäti.” (Jes. 40:8) Tuossa kohdassa ihmistä verrataan kukkaan ja ruohoon. Meidän elämämme on samalla tavalla rajallista kuin noiden luonnon kasvien. Meidän on helppo mielessämme nähdä, mitä ruohovartisille kasveille tapahtuu jo muutamassa kuukaudessa. Kun talvi koittaa, ne ovat kaikki lakastuneet.

Jumalan sana sen sijaan ei koskaan lakastu eikä kuole. Sen vuoksi on tärkeää, että me luemme Raamattua oppiaksemme tuntemaan Jumalaa. Raamattu on pelastuskertomus meille ihmisille. Se kertoo Jeesuksesta, joka syntyi ihmiseksi sovittaakseen koko maailman synnin. Tätä tietoa me emme voi luonnosta saada. Sen voi saada vain Jumalan Sanasta, kun Pyhä Henki lahjoittaa meille uskon Jeesukseen.

Kolossalaiskirjeen toisessa luvussa meitä kehotetaan juurtumaan Jeesukseen ja elämään hänen yhteydessään, rakentamaan elämämme hänen varaansa ja vahvistumaan uskossa. Tähän me tarvitsemme Jumalan Sanaa. Heti tuon kohdan jälkeen varoitetaan, ettemme anna ihmisten pettää meitä sellaisilla opeilla, jotka nojautuvat ihmisten perinnäisiin käsityksiin ja maailman alkuvoimiin eivätkä Kristukseen.

Maassamme on vallalla käsitys evoluutiosta eli siitä, että elämä on syntynyt itsestään ja maailma on kehittynyt miljardien vuosien aikana sellaiseksi kuin se nyt on. Eläinten ja kasvien yhteiseloa tarkkailemalla tuntuu mahdottomalta ajatella, että kaikki olisi voinut ilman Jumalaa sopia yhteen niin täydellisesti.

Luetaan ystävät Jumalan Sanaa rukoillen, että Pyhä Henki antaa ymmärrystä ja kirkastaa Jeesusta, syntiemme sovittajaa. Nautitaan kaikesta siitä hyvästä, jonka Jumala on meille luonut ja uskotaan, että Jeesus on sovittanut syntimme.

4 kommenttia: