maanantai 13. kesäkuuta 2022

Armossa ei ole orjuutta

 


Toivotan kaikille blogin lukijoille armoa ja rauhaa. Minulle tuli tänään mieleeni tällainen alkukevennys tähän tekstiin: Eräässä kunnassa oli keskusteltu siitä, pitäisikö muuttua kaupungiksi, mutta sitten päätettiin kuitenkin jatkaa kuntana. Kaksi miestä ajoi päätöksen jälkeen autolla ja he totesivat toisilleen, että oli se hyvä, kun ei meidän kunnasta tule kaupunkia, kun tämä bensa maksaa niin paljon ja auto kuluttaa enemmän kaupunkiajossa.

Paavali kirjoittaa 1. Korinttilaiskirjeessä: ”Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Älkää ryhtykö ihmisten orjiksi.” (7:23) Paavali ei tarkoita tässä yhteiskunnallista asemaa. Kirjeen kirjoittamisen aikana orja on ollut tavallaan työntekijänä perheessä. Orjan asema ei ole ollut huono, jos on ollut hyvä isäntä. Hän on vapautunut monista yhteiskunnan velvoitteista, ja hän on saanut itselleen ja perheelleen työnsä vastineeksi kaiken, mitä elämiseen tarvitaan ja heillä on ollut hyvä elää. Paavali on sitä mieltä, että ihmisen, joka tulee kristityksi, ei tule muuttaa yhteiskunnallista asemaansa uskon tähden.

Se, mistä tässä on kysymys, on se, olemmeko me hengellisesti orjia ihmisille. Eli lähinnä voisi sanoa näin, että jos me olemme orjia ihmisille, niin me mielistelemme jotain ihmisten mielipiteitä tai näemme jonkun saarnamiehen tai papin tai hengellisen ryhmittymän tavallaan kuin jumalan asemassa pitämällä sitä ainoana oikeana. Se on ihmisen orjaksi asettumista. Meidän tulee ymmärtää se, että meidän tulee sitoutua vain siihen oppiin, jonka Jeesus on itse jättänyt eli yksin Jeesus Kristus on meidät sovittanut. Kaikki muu on orjuutta.

Meidän ei tarvitse olla ihmisten orjia eikä synnin orjia. Jeesus on meidät vapauttanut kaikesta. Sinä ystävä, jos sinulla on joku ihminen tai yhdistys, jonka mielipiteet hallitsevat elämääsi, niin sinä saat sanoa, että pitäkää mielipiteenne, mutta minut on Jeesus näistäkin mielipiteistä vapauttanut. Minä en tahdo seurata ihmistä vaan Jeesusta.

Jeesuksen pelastamina olemme saaneet itsellemme Pyhän Hengen. Pyhän Hengen yksi merkitys on vierellä kulkija. Pyhä Henki on siinä vierellä meitä opastamassa ja neuvomassa. Me saamme ystävät tänäänkin olla vapaat kaikista ihmishöpinöistä ja mielipiteistä, eikä meidän tule alistua niihin. Ymmärretään se, että meidän tulee työnantajallemme olla kuuliaisia, mutta ei hengellisissä asioissa ihmisopeille. Nämä asiat tulee täydellisesti erottaa toisistaan. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että meidän synnit on anteeksi annettu. Aamen.

1 kommentti:

  1. Kangasmaa Markku. Kyllä kirjoitit täyttä totta. Ja Jeesus on meidän ohjaajamme hyvä.
    Ja Jumalan sana.

    VastaaPoista