torstai 9. kesäkuuta 2022

Armo riittää

Niinpä taas olemme keskellä kesää. Kaikki tapahtuu niin nopeasti luonnossa, että pitää oikein pysäyttää itsensä katselemaan ja kuuntelemaan, ettei menisi ohi niin moni kaunis hetki . 

Uutisia riittää, vaatimuksia riittää ja suruja ja murheita on usein enemmän kuin jaksaisimme kantaa. Vaadimme itseltämmekin usein aivan liikaa. Mietin usein, mistä ne odotukset ja vaatimukset oikein tulee. Voisiko sitä kokeilla joskus vaikka päivän tai viikon niin, ettei odottaisi itseltään tai toisilta yhtään mitään? Voisiko olla ja elää niin, että ei olisi tiedotusvälineitä, ei kännykkää? Voisiko vain herätä aamuun olemaan ja antaa ajan kulua hiljaisesti? Silloin voisi löytää jotain uutta. Moni tavoittaa tällaisen olon mökillä, luonnossa.

 Paavalikin kehotti, ensimmäisessä kirjeessään Tessalonikalaisille luvussa viisi, ihmisiä monin tavoin elämään ja toimimaan tietyllä tavalla. Tavoitteena oli kuitenkin ihmisen paras. Hän kehotti ihmisiä elämään rauhassa keskenään ja pyrkimään siihen, että teemme hyvää toisillemme ja kaikille ihmisille.  Hän kehotti iloitsemaan ja rukoilemaan lakkaamatta ja kiittämään Jumalaa kaikesta. Hän myös kehotti jakeessa 19: Älkää sammuttako Henkeä. Jumalan läsnäolon merkityksen suuruus tulee näissä Paavalin kehoituksissa esille. Jeesus Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan nyt ja aina. Saamme elää yhteydessä Jumalaan ja löytää rauhaa ja iloa elämäämme. Kaiken tämän saamme lahjana ja löydämme uutta rauhaa, kun etsimme Jeesuksen seuraa. 

Vaatimuksien paineessa kukaan ei ole parhaimmillaan eikä useinkaan kovin mukava läheisilleen. Väsyneenä ja rasittuneena emme jaksa tehdä hyviäkään asioita itselle tai toisille. Siksi Jeesus ei vaadikaan enää lisää suorituksia, vaan on valmis auttamaan ja rakastamaan sinua juuri sellaisena kuin nyt olet. Hän on jo valmistanut sinulle tien yhteyteensä ja vetää sinua rakkaudellaan lähelleen. Se on armoa. Se ei vaadi suorituksia, vaan voit vain antaa rakastavan Jeesuksen tulla lähellesi. Kiitos Jeesus, että olet lähellä meitä kaikkia. 


1 kommentti: