tiistai 28. kesäkuuta 2022

Syntinen kristitty ja Jeesuksen rakkaus

 


Armon ja rauhan tervehdys kaikille rakkaille blogin lukijoille. Me olemme tässä juhannuksen aikana vaimoni kanssa saaneet kuulla useita erilaisia kristillisiä opetuksia. Näiden opetusten alla haluan meidän blogimme lukijoille, jotka ovat eri kirkkokunnista ja eri herätysliiketaustaltaan olevia ihmisiä, kirjoittaa muutamia asioita, joita itselleni on noussut kuulemieni opetusten pohjalta.

Ensinnäkin käsitys siitä, kuka on kristitty. Minä ajattelen, että kristitty on Jeesukseen Kristukseen syntien sovittajana uskova ihminen. Hän on aito uskova ja kristitty, taivaan kansalainen, joka kuuluu Jeesuksen seurakuntaan. Kristitty ei ole jonkun tietyn porukan samalla tavalla ajatteleva ihminen, vaan kaikkia kristittyjä yhdistää se, että hän uskoo Jeesuksen armon omalle kohdalleen.

Toinen asia, mikä on erityisesti puhuttanut, on synti. Mitä on synti? Lyhyesti sanottuna synti on ero Jumalasta. Synti on se, että me emme usko Jeesukseen syntien sovittajana. Se on se synti, joka erottaa meidät Jumalasta. Kun me uskomme Jeesukseen syntien sovittajana, että Jeesus on juuri minun syntini pessyt pois, tuntui miltä tuntui tai näytettiin miltä näytettiin, niin se on uskoa, joka yhdistää meidät Jeesukseen.

Synti ei ole yksittäisiä tekoja. Toki se on sitäkin, mutta laajempana käsityksenä synti on ero Jumalasta. Ajattelen, että ihminen, joka ei vielä tunne Jeesusta ja vanhurskasta Jumalaa, voi pitää syntinä jotain asiaa, joka ei todellisuudessa edes ole synti. Me ihmiset voimme tehdä kaikenlaisia syntilistoja, mutta niissä on vaarana se, että niistä tulee sellaisia isäinsääntöjä, jotka oikeastaan vievät meitä pois Jeesuksen luota, Jumalan tuntemisen luota. Aito syntikäsitys, ero Jumalasta, on riittävä tuomaan meidät Jeesuksen armopöytään. Me saamme tulla sinne armopöytään uskomalla Jeesuksen sovintotyö omalle kohdalle.

Kolmas asia, jonka haluan ottaa esille, on rakkaus. Meidän täytyy muistaa se, että Raamatussa, kun puhutaan rakkaudesta, tarkoitetaan Jeesusta. Jeesus on Rakkaus. Jeesus on se, joka rakastaa. Ei niin, että me olemme rakastaneet Jeesusta, vaan Jeesus on rakastanut meitä ja Jumala on rakastanut meitä niin, että antoi ainokaisen Poikansa meidän pelastukseksemme. Kun me tutkimme Raamattua, me saamme rukoilla Pyhää Henkeä kirkastamaan meille sen, että Jumala on rakkaus. Jeesus Kristus on rakkaus. Hän on antanut henkensä, että jokainen, joka uskoo hänen sovintokuolemansa omalle kohdalleen, pelastuu. Se on valtavaa rakkautta.

Nämä kolme asiaa oli sellaisia, joista tunsin tänään tarvetta kirjoittaa. Toivon, että nämä olisivat jollakin tavalla meitä kaikkia auttamassa ymmärtämään Jumalan toimintaa. Ystävät, me saamme tänäänkin uskoa, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Ollaan ystävät hyvässä turvassa. Aamen.

5 kommenttia:

  1. Suuremmoisen lohdullista ja vapauttavaa💖

    VastaaPoista
  2. Suuri on Jumalan rakkaus! Ihana ja selkeä kirjoitus! Itse painiskelen syntisyyteni kanssa, olenko uskovainen, enkö ole?? Kuitenkin, uskon että Jeesus on syntini sovittanut!

    VastaaPoista
  3. Todellakin kaikki syntimme ovat anteeksi annetut

    VastaaPoista