sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Jumala tuntee sinut

 

On vaikeaa ymmärtää, että maailman eri puolilla asuvat ihmiset ovat Jumalalle tärkeitä. Hän tuntee kaikki. Hän haluaa johdattaa ihmiset yhteyteensä ja pitää heistä huolta.

Psalmissa 139 kerrotaan, että Herra tuntee sinut ja minut. Missä olenkin tai minne menenkin, sen Herra tietää. Hän tietää tekemisemme ja ajatuksemme ja myös tulevaisuutemme. Hän, Jumala, suojaa meitä edestä ja takaa ja laskee kätensä meidän päällemme. Hän haluaa suojella meitä, johdattaa elämäämme ja siunata meitä. Sinä, Herra, tiedät kaiken ja se on ihmeellistä. Siihen ei ymmärrykseni riitä. Sinä olet luonut minut ja minä olen ihme ja kiitän sinua siitä. Jumala on luonut sinut ja sinä olet ihme, suuri ihme.

Usko Jumalaan ja yhteys Häneen antaa turvan, vaikka ympärillä tapahtuu kaikenlaista. Psalmissa 139 luvataan vielä, että vaikka nousisin lentoon aamuruskon siivin tai muuttaisin merten taa, sielläkin sinä, Herra, minua ohjaat, talutat väkevällä kädelläsi. 

Nyt juuri tuli mieleen kaikki nuoret, jotka lähtevät kodeistaan opiskelemaan tai etsivät opiskelupaikkaa tai työtä tai lähtevät vaikkapa ulkomaille. Se tilanne on jännittävä niin nuorille kuin vanhemmillekin. Toivon siksi tuntemilleni nuorille, mutta myös kaikille, Jumalan siunausta matkalle ja luottamusta juuri siihen, että hän kulkee vierellä ja hänellä on sinullekin hyvät suunnitelmat. Voi kokea, että on pimeyden kätköissä ja yö peittää päivän valon. Jumalalle yö on kuin päivänpaiste ja pimeys on kuin kirkas valo. Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala. Hän kuulee rukouksesi ja auttaa. Hän ohjaa ikiaikojen tielle.

Jeesus syntyi maailmaan tuomaan pimeyteen valon eli armon, uskon siihen, että me kaikki saamme ottaa vastaan Jumalan rakkauden ja huolenpidon. Hän tuntee meidät ja hänellä on meitä kaikkia kohtaan hyvä tahto ja hyviä suunnitelmia.


1 kommentti: