tiistai 26. heinäkuuta 2022

Etsijät


 Lomamatkalla tuli vastaan alttaritaulu liittyen Kirkastusvuoren tapahtumiin (Mark. 9: 2-8). Siinä Jeesus otti mukaansa Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen. Siellä Jeesuksen vaatteet alkoi hohtaa kirkkaan valkoisina. Sinne ilmestyi myös Elia ja Mooses, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa. Ilmestyi myös pilvi, joka peitti heidät ja pilvestä kuului Jumalan ääni, joka sanoi, että Jeesus on Hänen rakas poikansa: KUULKAA HÄNTÄ. Lue tämä tarkasti Raamatusta.

Aivan ihmeellisiä asioita tapahtui ja ei ole ihme, että opetuslapset, Pietari, Jaakob ja Johennes, olivat ihmeissään ja peloissaan. Elia ja Mooses olivat jo kuolleita henkilöitä, mutta siinä he keskustelivat kirkkaan valkoisissa vaatteissa hohtavan Jeesuksen kanssa. Sitten kaiken lisäksi kuului Jumalan ääni. Opetuslapset saivat kokea ihmeellisiä asioita ja niistä kaikista he ovat kirjoittaneet meille, jotta Jumalan sana voisi meitäkin koskettaa.

Ihmeellistä on kuitenkin se, että Jumala on kanssamme tänäänkin. Hän antaa meille lahjojaan ja ilmestyy eri tavoin edelleen. Rukouksen kautta voi lähestyä Jeesusta ja Hän kuulee meitä. Hän auttaa, suojelee, varjelee. Huomaammeko aina, että Hän on pitänyt meistä huolta ja kuullut rukouksemme ja antanut koskettavia, hengellisiä hetkiä matkalaisille, etsijöille? Joskus voi kokea oman Kirkastusvuorikokemuksenkin. Eräässä kirkossa matkallamme taide puhutteli ja kirkossa ollut henkilö kertoi meille teosten merkityksistä syvemmin. Tämä oli meille sen päivän löytö ja kosketus Jumalan sanaan. Erään puolalaisen taiteilijan teoksessa oli tikapuut, jotka johtivat ylöspäin ja tikapuilla roikkui kidutusvälineitä, joilla Jeesusta pahoinpideltiin matkalla ristin puulle ja ristillä. Siellä Hän antoi henkensä meidän puolestamme, meidän syntiemme sovitukseksi. Niin paljon Jumala meitä rakastaa, että antoi ainokaisen poikansa kuolla puolestamme.  Voit uskoa ja luottaa Häneen. Hän kehottaa meitä kuulemaan ja etsimään Jeesusta tänäänkin. Sillä matkalla tapahtuu näitä ihmeellisiä asioita meille kaikille etsijöille.

Ole turvallisella mielellä. Kaikki syntisi on pyyhitty pois Jeesuksen ristinkuoleman tähden. Sinua varjelee ikiaikojen Jumala, jolle kaikki on mahdollista, etsijä löytää Hänet.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti