torstai 21. heinäkuuta 2022

Monenlaista janoa

 


Jano on ihmisen elossa pysymiselle oleellinen asia. Vesi on elämälle niin tärkeää, että ilman sitä ihminen kuolee jo kolmessa päivässä. Jano on elimistön keino saada ihminen juomaan. Jano sanaa käytetään myös muissa yhteyksissä, esimerkiksi tiedonjano, elämänjano, totuudenjano. Jano kuvaa halua saada jotain. Jos sairastumme, janoamme tietoa tuosta sairaudesta ja sen hoidosta. Jos jostain tapahtuneesta esitetään ristiriitaisia tietoja, janoamme totuutta. Pienellä lapsella on valtava elämänjano. Hän tutkii ympäröivää maailmaa innolla ja ihastuksella.

Psalmi 42 alkaa: ”Niin kuin peura janoissaan etsii vesipuroa, niin minä kaipaan sinua Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa.” Tämä psalmi kuvaa ihmistä, joka tuntee Jumalan. Hän on saanut tyydyttää janonsa Jumalan sanalla. Hän on saanut syntinsä anteeksi Jumalan armosta. Nyt kuitenkin elämä on kolhinut ja tuntuu, että Jumala on kaukana. Tällainen elämäntilanne kohtaa jokaista kristittyä useita kertoja elämän aikana. On hienoa, että silloin tunnemme janoa kohdata elävä Jumala. Hän kuulee huokauksemme ja huutomme. Hän tyydyttää janomme. Jakeessa 6 sanotaan: ”Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton? Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani.”

Miten tuon janomme voimme sitten tyydyttää? Ensimmäisenä tulee mieleen rukous. Saamme olla jatkuvassa yhteydessä Isään ja saamme häneltä rauhan jokaiseen päivään. Kristittyinä me tunnemme oman syntisyytemme ja janoamme anteeksiantoa. Tämän janon saamme tyydyttää Jeesuksessa ja uskoa kaiken anteeksi Jeesuksen sovintoveren tähden. Raamatusta voimme lukea lohdutuksen ja rohkaisun sanoja. Kun Pyhä Henki on meissä, Hän antaa meille ymmärrystä. Omassa voimassamme emme voi Jumalan sanaa ymmärtää, mutta Jumala itse opettaa meitä ja tyydyttää janomme, kun tutkimme hänen sanaansa.

Me saamme elää joka päivä lähteen äärellä ja juoda siitä Jeesuksen sovitustyön vettä. Kun juomme tätä Jeesuksen antamaa vettä, se tyydyttää janomme ja vie meidät iankaikkiseen elämään. Ole siis turvallisella mielellä ja usko kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen tähden. Anna Jumalan sanan ravita itseäsi ja luota koko elämäsi rakastavan Isän käsiin. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia paljon. Tämä on niin tärkeää muistaa aallon pohjassa.

    VastaaPoista