sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Pelastusvarmuus Jeesuksessa

 


Edellisessä blogitekstissäni kirjoitin raamattupiirissämme esille tulleita asioita ja ajattelin nyt vielä vähän jatkaa noita ajatuksia. Tutkimme siis Roomalaiskirjeen lukua 5. Sen jakeessa 6 sanotaan: ”Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti.” Jakeessa 8 Paavali jatkaa: ”Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.”

Meille kristityille on luontevaa ajatella, että ennen kuin Jeesus sai meidät pelastaa, olimme syntisiä. Mutta olemmeko me edelleen syntisiä, niin siitä onkin sitten jo erimielisyyksiä. Se, mitä Paavali tässä kohdassa tarkoittaa tuolla ’kun vielä olimme syntisiä’, selviää jakeesta 6, jossa sanotaan: ”Kristus kuoli jumalattomien puolesta”, ja myös jakeesta 10, jossa sanotaan, että ”Jumalan Pojan kuolema sovitti meidät Jumalan kanssa, kun olimme hänen vihollisiaan.”

Paavali siis tarkoittaa sitä syntiä, joka on ihmiselle kadotukseksi. Ilman Jeesuksen sovintotyön vastaanottamista me olemme jumalattomia ja Jumalan vihollisia. Synti tarkoittaa eroa Jumalasta eikä tuota eroa voi poistaa kukaan muu kuin Jeesus. Jeesuksessa me olemme synnittömiä, mutta ihmisinä omasta luonnostamme edelleen syntisiä. Uskomalla Jeesukseen saamme olla varmoja siitä, että kaikki syntimme on sovitettu ja meillä on yhteys Jumalan kanssa.

Jeesuksen pelastamina me saamme iankaikkisen elämän toivon. Toivo ei ole toiveajattelua, sellaista ’kunpa niin kävisi’ -toivetta, vaan varmuutta tulevasta. Jakeessa 5 sanotaan: ”Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen.”

Pyhä Henki on sydämessämme koko tämän maanpäällisen elämämme ajan. Hän ohjaa ja opastaa meitä, mutta ennen kaikkea Hän opettaa meitä tuntemaan Jeesusta. Pyhä Henki pitää meissä yllä uskoa Jeesukseen syntiemme sovittajana ja luottamusta siihen, että tämän elämän jälkeen saamme elää iankaikkisesti Jumalan yhteydessä. Ole siis, ystävä, turvallisella mielellä ja usko kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen. 

4 kommenttia:

  1. Armosta autuas, se on Roomalaiskirjeen sisältö

    VastaaPoista
  2. Olavi ja Marita Blomerus. Kiitoksia Tuula. Monta kertaa tulee ajatuksiin,näinköhän tästä selvitään. Tuntee oman syntisyytensä niin suurena. Jumalalle kiitos saa antaa itsensä vapahtajan käsiin heikkona syntisenä ja Jeesuksen sovitusveri puhdistaa ja kantaa perille asti. On

    VastaaPoista