torstai 7. heinäkuuta 2022

Jeesus on voimamme

 


Puutarhamme takana on ollut pieni metsikkö, jota on ollut kiva ikkunasta katsella ruokapöydän ääressä istuessa. Nyt tällä viikolla lähes koko metsikkö on kaadettu, koska siihen rakennetaan hulevesiviemäri. Maisema on nyt ruma, mutta silti tuo viemäri on varmaankin tarpeellinen ja kaadetun metsän tilalle alkaa kyllä nopeasti kasvaa uutta kasvillisuutta.

Tuota miettiessäni ajattelin, että tuollaistahan se usein on ihmisen elämäkin. Elämämme saattaa kokea suuria mullistuksia eivätkä ne siinä hetkessä tunnu ollenkaan mukavilta. Silti noista mullistuksista saattaa seurata hyviäkin asioita ja elämä jatkuu taas.

Olen kahdessa edellisessä kirjoituksessani käsitellyt Roomalaiskirjeen 5. lukua ja ajattelin tähän ottaa siitä vielä yhden asian. Jakeissa 3-4 sanotaan: ”Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä, kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta ja koetuksesta selviytyminen antaa toivoa.” Me voimme elämässämme joutua monenlaisiin ahdinkoihin ja koetuksiin. Ainakin minulla on sellainen kokemus, että vaikeuksista selviäminen antaa uskoa tulevaisuuteen ja toivoa siitä, että kaikesta selvitään.

Ajattelen noiden jakeiden koskevan jokapäiväistä elämäämme, mutta myös aivan erityisesti niitä ahdinkoja, joihin joudumme uskomme tähden. Toistaiseksi Suomessa ei joudu hengenvaaraan, vaikka tunnustautuu kristityksi. Kuitenkin pilkan ja syrjinnän kohteeksi täälläkin helposti joutuu. Varsinkin omasta perhepiiristä tuleva pilkka on hyvin raskasta kestää. Tuollaisessa tilanteessa omassa voimassa kulkeminen ei auta, vaan oman heikkoutensa tunnustaminen ja Jeesukseen turvaaminen tuo tarvittavan voiman koetuksesta selviytymiseen.

Paavalilla oli elämässään koko ajan joku ’pistävä piikki’, josta hän olisi halunnut päästä eroon. Herra sanoi kuitenkin Paavalille: ”Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” (2. Kor. 12:9) Tuo on meillekin lohdutukseksi. Meillä voi olla monenlaisia vaikeuksia ja taakkoja elämässämme. Me saamme kuitenkin luottaa siihen, että Jeesus on sovittanut kaikki syntimme. Hän on voimamme koko tämän elämämme ajan ja vie meidät iankaikkiseen Jumalan kirkkauteen. Aamen.

3 kommenttia:

  1. aamen.Juuri tuota sanomaa tarvitsen, kun kuolen oman vajavaisuuteni kanssa, : Että ,Minun Armonia riittää sinulle.Sillä voima tulee esille heikkoudesta.Kiitos Herralle.

    VastaaPoista
  2. Ei kuolen, vaan kamppailen.

    VastaaPoista