sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Herra, meidän on tässä hyvä olla

 


”Herra, meidän on tässä hyvä olla.” Nuo sanat Pietari sanoi, kun hän sai olla todistamassa Jeesuksen kirkastumista. Tänään kirkossa saarnattiin tuosta tapahtumasta ja aloin siinä miettiä elämäämme kuluneena heinäkuuna.

Alkukuusta olimme lomamatkalla Lapissa. Saimme kokea siellä monta mukavaa hetkeä, mutta myös erään vaaratilanteen, josta selvisimme loukkaantumatta. Ajoimme sitten koko paluumatkan yöpymättä matkalla. Miehelleni on vaikeaa mennä julkisissa tiloissa vessaan, koska ne ovat usein likaisia. Koska matka kesti kellon ympäri, WC:ssä käynti tuntui kuitenkin välttämättömältä. Rukoilimme siinä, että Herra järjestäisi niin, että vessa olisi juuri siivottu. Pysähdyimme seuraavalla huoltoasemalla ja heti sisään mentyämme huomasimme siivoojan kärryt vessa oven edessä. Meidän ihmeellinen Jumalamme oli järjestänyt meille vastasiivotut vessat.

Kotiin päästyämme heti seuraavana yönä minulle tuli korona ja miehelleni muutama päivä myöhemmin. Seuraavat kaksi viikkoa menivät sairastaessa ja vielä nytkin on toipuminen menossa. Olemme saaneet siis kokea noita kirkastusvuorihetkiä, mutta myös sairastamisen, jossa koemme, että Herra on kyllä ollut koko ajan läsnä, vaikka olemme aika huonossa kunnossa olleetkin.

Herra, meidän on tässä hyvä olla. Toivon, että tuo ajatus voisi olla minulla joka päivä. En ajattele, että minun täytyisi kokea jotenkin erityisesti Jeesuksen läsnäolo, vaan että voisin luottaa siihen, että Jumala johdattaa elämääni koko ajan ja olen aina siellä, missä minun kuuluukin olla. Ihmisen elämässä tapahtuu monia sellaisia asioita, joita ei toivoisi. Me saamme silti luottaa siihen, että kun Jeesus on sovittanut syntimme, niin hän vie meidät tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään. Roomalaiskirjeen 8. luvussa sanotaan: ”Ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (jae 39). Tähän lupaukseen saamme tänäänkin luottaa. Uskotaan siis kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen sovintoveren tähden ja luotetaan siihen, että Hän vie meidät perille. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti