lauantai 22. huhtikuuta 2023

Jeesus ristillä

 


 Armon ja rauhantervehdys rakkaat blogin lukijat, ystävät, tuttavat ja niin sanotusti kylän miehet. Luin tuossa Facebookia ja sinne oli joku ehkä vitsinä laittanut, miten hän oli ostanut Ikeasta krusifiksin. Kotona hän oli todennut, että siinä oli irrallaan olevat kaksi puuta, jotka piti yhdistää, ja Jeesus, joka piti naulita ristiin. Jäin ajattelemaan tuota asiaa, että siinä voi myös päästä hyvin lähelle sitä, kuinka minä syntinen olen omilla teoillani ristiinnaulinnut Jeesuksen ja kuinka hän on rakastanut meitä ja sovittanut meidät siinä ristillä.

Kolossalaiskirjeen luvussa 1 jakeissa 19–20 sanotaan: ”Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa.” Ystävät, jos me oikein ymmärrämme tämän asian, niin Jeesuksen sovintotyö ristillä on yhtä kuin se, että Jumala ei enää vihaa meitä, vaan Jeesuksen rakkauden kautta hän rakastaa meitä jokaista, koska hän on oman poikansa antanut meille. Jokainen, joka uskoo syntinsä anteeksi Jeesuksen sovintokuoleman kautta, saa periä iankaikkisen elämän.

Voitteko ystävät kuvitella mitään suurempaa asiaa kuin iankaikkinen elämä. Tämä aika, jonka me olemme täällä maan päällä, on lyhyt. Meille ei ole luvattu helppoja aikoja, että elämä olisi täällä maan päällä jotenkin helppoa. Mutta sitten kerran, kun haudat aukenevat ja ne, jotka silloin ovat hengissä, temmataan ylös ja päästään taivaan kotiin, alkaa ilo ja rauha.

Me, jotka luotamme Jeesuksen armoon ja sanaan, saamme jo tässä ajassa nauttia rauhasta. Siitä rauhasta, että Jeesus on pessyt kaikki minun syntini pois. Muista ystävä tämä: ei ole niin suurta syntiä, jota Jeesus ei ole pessyt pois. On kysymys siitä, että me otamme sen armorakkauden ja sovintotyön vastaan, jonka hän on tehnyt meidän puolestamme. Haluankin lopettaa tämän tekstin sanomalla jokaiselle ystävälle, että me saamme uskoa ja luottaa siihen, että Jeesus on meidän synnit pessyt pois oman sovintoverensä kautta. Ollaan hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja luotetaan se omalle kohdalle. Aamen.

1 kommentti: