keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Sana tuli lihaksi

 


Rauhantervehdys kaikille blogin lukijoille. Kaikille kristityille haluan toivottaa armoa ja rauhaa, sillä armo ja rauha on meille se, jossa me saamme olla, ja johon me saamme turvautua. Tämänkertainen tekstiaihe syntyi sillä tavalla, kun juttelin eräiden tuttavieni kanssa ja he kertoivat siitä, kun Raamatussa sanotaan, että Sana tuli lihaksi. He olivat kokeneet, että kun sana tulee lihaksi, niin sana alkaa toimia siinä ihmisessä sillä tavalla, että hän alkaa tehdä hyvää. Idea oli se, että kristityssä ihmisessä ei ole enää syntiä eikä puutosta, vaan hän tekee hyviä tekoja.

Jos me kuitenkin luemme Raamatusta Johanneksen evankeliumin alusta, niin siinä sanotaan: ”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Jo alussa Sana oli Jumalan luona. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.” Silloin kun Aatami ja Eeva lankesivat syntiin, annettiin heille jo lupaus Jeesuksesta. Se oli siinä vaiheessa Sana. Jeesus on se Sana, joka tuli lihaksi ja sovitti meidän syntimme. Ilman Jeesuksen sovintokuolemaa meillä ei ole osuutta taivaan valtakuntaan.

Ennen Jeesuksen sovintokuolemaa eläneet ihmiset pelastuivat sillä, että he uskoivat tulevaan Vapahtajaan ja me nykykristityt uskomme siihen, että Jeesus on syntynyt, kuollut ja noussut ylös meidän syntiemme sovitukseksi. Lupauksen Sana tuli lihaksi. Ei todellakaan ole kyse siitä, että me ihmiset sanassa muuttuisimme hyväntekijöiksi. Me olemme alusta loppuun saakka syntisiä ihmisiä eikä meitä tällä tarkoiteta, vaan tarkoitetaan juuri sitä, kuinka Jeesus Golgatan ristillä täytti lupauksen sanan. Me uskomme Kolmiyhteiseen Jumalaan, Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Jeesus oli 100 prosenttisesti Jumala, mutta samalla myös 100 prosenttisesti ihminen. Hän koki kaiken sen tuskan, mitä me koemme täällä maan päällä ja vielä paljon enemmän. Hän sovitti koko maailman synnin.

Nyt tullaankin siihen, että jokainen, joka ottaa Jeesuksen vastaan sydämeensä Pelastajanaan, syntiensä sovittajana, pelastuu. Ei ole kyse siitä, kuinka paljon sinä uskot Jeesukseen, vaan että uskot, että Jeesus on sinun syntisi sovittanut. Tunteet voivat olla mitä vain. Välistä meistä ihmisistä tuntuu, ainakin minusta, ettei minulla ole paljoakaan uskoa. Mutta ei se ole se uskon määrä, vaan sydämen tila: Minä tahdon Jeesus luottaa siihen, että sovintokuolema on juuri minun tähteni tehty. Meidän jokaisen ihmisen vuoksi Jeesus on suorittanut sovintokuoleman. Sen tähden me saamme tänäänkin ystävät olla hyvässä turvassa ja luottaa siihen, että Jeesus on meidän kaikkien synnit sovittanut. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

3 kommenttia: