tiistai 25. huhtikuuta 2023

Suuri ihme

 


Neljäs lastenlapseni on syntynyt. Kun kävin tuota viikon ikäistä pientä tyttöä katsomassa, tuli mieleeni Psalmi 139: ”Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.” (jakeet 13–14) Täydellistä pientä ihmistä katsoessa ei voi epäillä, etteikö Jumala olisi häntä luonut. Ja silti vain pieni osa suomalaisista enää uskoo siihen. Suurin osa ajattelee meidän syntyneen evoluution kautta. Se on niin surullista. Jumalan luomistyökin on kuitenkin sellainen asia, jonka Pyhä Henki voi ihmiselle ilmaista. Rukoillaan siis sitä, että suomalaiset saisivat uskon Jumalaan, joka on luonut meidät ja koko maailmankaikkeuden.

Tuohon Psalmiin palatakseni, niin me saamme sijoittaa myös itsemme noihin sanoihin: ”Minä olen ihme, suuri ihme.” Tämä tuntuu jo paljon vaikeammalta ajatukselta kuin pienen lapsen kohdalla. Kuitenkin Jumala haluaa, että me näemme itsemme hänen rakkautensa kohteena; ihmeenä, jonka hän on luonut. Sen lisäksi, että hän on luonut meidät, hän myös tuntee meidät jokaista soluamme myöten ja on koko elämämme ajan kanssamme. ”Herra, sinä olet minut tutkinut, sinä tunnet minut. Missä olenkin, minne menenkin, sen sinä tiedät, jo kaukaa sinä näet aikeeni.” (jakeet 1-2)

Jumalan Henki on koko ajan kanssamme: ”Minne voisin mennä sinun Henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi?” (jae 7) Tuo ajatus saattaa tuntua kahlitsevalta: Enkö voi olla hetkeäkään niin, ettei Jumala näkisi ja tietäisi. Kuitenkin se on tarkoitettu suureksi lohdutukseksi. Meidän ei tarvitse yrittää salata Jumalalta mitään. Me saamme tuoda hänen eteensä koko elämämme juuri niin raadollisena kuin se on. Ihmisiltä me salaamme jatkuvasti asioita eikä kaikkea pidäkään toisille kertoa. Jumala kuitenkin tietää jo valmiiksi kaiken meidän sisimpiä tuntojamme ja ajatuksiamme myöten. Hänen edessään saamme siis olla täysin paljaana.

Jumalan rakkaus luomaansa ihmistä kohtaan on niin suurta, että hän antoi ainoan Poikansa pelastamaan meidät. Jumala haluaa, että jokainen ihminen eläisi elämänsä täällä maan päällä hänen yhteydessään Jeesuksen kautta ja sen jälkeen iankaikkisesti. Jeesuksen ylösnousemuksen tähden olemme Jumalan rakkauden keskipisteessä jatkuvasti. Rukoillaan siis, että Pyhä Henki saisi ohjata elämäämme ja myös läheistemme elämää ja ohjata meidät kaikki ikiaikojen tielle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti