perjantai 7. huhtikuuta 2023

Orjantappurakruunu

 




Alttari on verhottu mustaan. Vain yksi kynttilä palaa. Kaikki ovat jättäneet Jeesuksen. Orjantappurakruunu ja viisi punaista ruusua Jeesuksen haavoista muistuttamassa.

Syntiinlankeemuksen jälkeen Jumala sanoi Aadamille, että maa on kirottu hänen vuokseen. Se kasvaa orjantappuraa ja ohdaketta. Vaivaa nähden on ihmisen siitä hankittava ruokansa. Meidän syntimme tähden Jeesuksen päähän painettiin orjantappurakruunu kuvaamaan sitä, että Jeesuksen päälle laitettiin koko maailman synti.

Jeesuksen kanssa ristiinnaulittiin kaksi rikollista. Heidän suhtautumisensa Jeesukseen kuvaa niitä kahta vaihtoehtoa, jotka ihmisellä ovat. Toinen ei nähnyt, kuka Jeesus on. Hän katsoi vain itseensä ja syytti Jumalaa omasta tilastaan. Toinen tunnusti syntinsä ja turvasi Jeesukseen antaen Jeesukselle kaiken vallan omaan elämäänsä. 

Sitten tuli hetki, jolloin Jeesus antoi henkensä Isän käsiin. Isä otti sen vastaan. Koko maailman synti oli sovitettu. Temppelin esirippu oli revennyt ylhäältä alas ja tie kaikkein pyhimpään Jumalan luo aukaistu, sinulle ja minulle, meille syntisille.

Viimeinen kynttilä sammuu. Minun syntieni tähden. Itku tulee. Anna Jeesus anteeksi. Anna Isä anteeksi.

Kiitos Jeesus, että sinun sovintokuolemasi tähden kaikki on anteeksi annettu. Kiitos Jeesus!

1 kommentti: