torstai 23. tammikuuta 2020

Pienoisevankeliumi


Meillä suomalaisessa perinteessä on vanha sanonta: ”Painaa kuin synti”. Tuo sanonta on sillä tavalla osuva, että sovittamaton synti, jossa ei ole Jeesuksen armoa, varsinkin heränneellä omalla tunnolla, se todella painaa. Silloin kun sinä tunnet omallatunnollasi, omassa sydämessäsi, että siellä on raskas taakka, että siellä on monia asioita, jotka eivät ole kunnossa Jumalan kanssa, niin se on hyvä merkki. Silloin Jumalan Henki meissä ihmisissä puhuu. Sen painolastin tarkoitus on, että me katsoisimme Jeesuksen ristinkuolemaan ja uskoisimme Jeesuksen sovintotyön omalle kohdalle.

Ihan tavallinen tarina on, että omatunto soimaa ensimmäisen kerran lapsena, kun lapsi ottaa piparin tms. äidiltä ja isältä salaa ja tuntee tehneensä väärin. Jos ihminen ei ole valvomassa, niin tätä kuormaa tulee lisää ja lisää ja vähitellen tulee tavallaan paadutuksen tila eikä enää välitäkään laittaa sitä kuormaa pois, koska tuntuu, että sitä on niin paljon. Kun Jumala herättää omantunnon ja ihmiselle tulee synnintunto, niin silloin voi todella sanoa, että synti on painava. Joh. 3:16 sanotaan, että jokainen, joka uskoo Jeesukseen, pelastuu. Tuohon kohtaan saamme turvata. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän”.

Kun me saamme Jeesuksessa uskoa kaikki syntimme anteeksi, se on yhtä kuin saada laittaa kaikki meitä painava kuorma pois. Silloin kuorma on kevyt ja kevyt on se ies, jota kannamme, kun Jeesus on siinä apuna. Ei ole enää raskasta kuormaa. Kehotankin ystävät teitä kaikkia uskomaan Jeesuksen sovintotyö omalle kohdalle ja laittamaan kaikki syntikuorma pois, olkoon se mitä vain. Meidän tulee muistaa, ettei ole niin suurta syntiä, ettei sitä anteeksi saa. Ainut synti, jota ei saa anteeksi, on pilkka Pyhää Henkeä vastaan eli se, että ei ota Jeesusta vastaan elämäänsä, vaan pitää sitä pilkkana.

Usein sielunvihollinen kiusaa varsinkin vanhoja ja yksinäisiä ihmisiä todella paljon ja sanoo, ettet sinä ole mikään kristitty. Varsinkin yksinäisyydessä se löytää kaikenlaisia vikoja. Mutta sille rietasukolle voi sanoa, että sellainen olen, mutta Jeesus on minut pelastanut. Ma saamme tänäänkin ystävät olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja uskoa, että kaikki meidän syntimme on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren tähden. Me saamme oikein iloita ja riemuita siitä ja olla varmoja, että Jeesus on meidät sovittanut. Aamen.

1 kommentti: