maanantai 20. tammikuuta 2020

Tulevaisuus ja toivo

Tänä pimeänä aikana voimat ovat vähissä ja monenlaiset vaivat vaivaavat mieltä ja kehoa. Valolla ja lämmöllä on suuri vaikutus ihmiseen. Sitten kun tähän pimeyteen vielä lisää monenlaiset synkät uutiset maailmalta ja pelkoa tulevasta. Jos vielä omassakin elämässä on vastoinkäymisiä, niin miten sitä voi selvitä tai jaksaa? Usein on vielä yksin vaikeuksien kanssa. 
  Odotan kevättä...valon lisääntymistä. Kun näen ensimmäisen leskenlehden, saan siitä iloa. Monet pienetkin asiat voivat antaa iloa ja voimaa tähän päivään...sekä uskoakin parempaan. 
  Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minun puoleeni, ja minä kuulen teitä.  Jer. 29
  Eikö olekin ihanaa, että Jumala kuulee, kun huudamme Hänen puoleensa, oli sitten tilanne mikä hyvänsä. Raamatussa Hän lupaa niin. Vaikka onkin joskus vaikeaa uskoa parempaan, niin Jumala kuitenkin lupaa olla kanssamme ja auttaa. Hänen lupauksensa ei petä. Hänellä on meidän suhteemme omat suunnitelmansa, siksi onkin tärkeää rukoilla, että tapahtukoon Sinun tahtosi. Hän rakastaa jokaista ihmistä ja haluaa meille hyvää. Hän lupaa antaa meille tulevaisuuden ja toivon.
  Joissain tilanteissa on vaikeaa uskoa parempaan ja siihen, että kukaan voi auttaa. Mutta juuri silloin Jeesus on vierellä ja haluaa auttaa. Hän on parantajamme ja voi antaa toivon, vaikka olisi kuinka synkkää. Käänny Hänen puoleensa.
  Tänä synkkänä ja myrskyisenä aikana pienikin valonpilkahdus saa aikaan toivon tulevasta keväästä. Valoa näkyy pimeyden keskellä. Jeesuksestakin sanottiin, että Hän on maailman valo. Hän toi meille tulevaisuuden ja toivon: vapautuksen synneistämme ja lupauksen ikuisesta elämästä taivaassa...josta voimme vain kuvitella, kuinka kaunista ja valoisaa siellä onkaan.
  Kiitos, Jeesus, että pidät meistä kaikista huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti