maanantai 27. tammikuuta 2020

Jeesus tuntee sinut


Onko sinua vastaan joskus tullut tuttu ihminen, jota et ole heti tunnistanut? Tuon tuttavasi on täytynyt puhutella sinua, ennen kuin tunnistit hänet. Olen usein miettinyt, miksi Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen ihmiset, jotka kuitenkin tunsivat Jeesuksen hyvin, eivät tunnistaneet Jeesusta.

Pääsiäisaamuna Magdalan Maria meni Jeesuksen haudalle ja kohtasi siellä kaksi enkeliä. Marian suru oli valtava. Hän kaipasi Jeesusta koko sydämestään. Maria kääntyi pois haudalta, jolloin hänen edessään seisoi Jeesus, mutta Maria ei tunnistanut häntä. Maria luuli miestä puutarhuriksi ja kysyi mieheltä, tiesikö hän mihin Jeesus oli viety. Silloin Jeesus sanoi: ”Maria” ja heti Maria tunsi Jeesuksen.

Samana iltana Jeesus meni lukkojen takana piileskelevien opetuslasten luo ja sanoi heille: ”Rauha teille!” Jeesus näytti opetuslapsille kätensä ja kylkensä ja ilo valtasi heidät, kun he näkivät Herran. 

Emmauksen tiellä Jeesus keskusteli kahden opetuslapsen kanssa koko matkan kylään. Nämä miehet olivat innoissaan siitä, miten Jeesus selitti heille Sanaa, mutta eivät kuitenkaan tunnistaneet Jeesusta. Vasta sitten, kun he olivat perillä ja Jeesus mursi heille leipää, he tunsivat Jeesuksen.

Vähintään viikkoa myöhemmin Jeesus oli Tiberiaanjärven rannalla, kun opetuslapset olivat järvellä kalassa. Opetuslapset eivät tunnistaneet rannalla seisovaa Jeesusta, vaikka olivat nähneet hänet jo useita kertoja ylösnousseena. Vasta kalaihmeen jälkeen opetuslapset tunnistivat, että se oli Jeesus.

Nykyään moni ihminen on lukenut Raamattua ja saattaa tuntea Raamatun kertomukset hyvinkin, mutta silti hän ei tunne Jeesusta henkilökohtaisesti. Noita Jeesuksen läheisten kohtaamisia ylösnousseen Jeesuksen kanssa miettiessäni, olen tullut siihen ajatukseen, että Jeesusta ei voi tuntea ylösnousseena Vapahtajana muuten kuin niin, että hän itse ilmaisee itsensä. Me emme voi omalla järjellämme tuntea Jeesusta syntiemme sovittajana ja pelastajana. Hänen täytyy kutsua meitä nimeltä. Me emme voi itse omilla teoillamme emmekä opiskelullamme saada uskoa Jeesukseen. Jeesus itse kirkastaa meille, että hän on sovittanut syntimme Golgatan ristillä ja hänen vuodatetun verensä kautta meillä on syntiemme anteeksiantamus.  Tätä ihminen ei voi itse ymmärtää, vaan usko Jeesukseen syntien sovittajana annetaan lahjaksi yksin armosta ilman mitään meidän omaa tekoa.

Jos sinä ystävä epäilet, kuuluko tuo armo sinulle, niin voit olla varma, että kuuluu. Jeesus on sinut jo nimeltä kutsunut. Voit tunnustaa hänelle kaiken, mikä mieltäsi painaa ja uskoa, että Jeesus antaa kaikki sinun syntisi anteeksi. Hän antaa sinulle Pyhän Henkensä, joka opettaa sinulle Jeesuksen tuntemista koko ajan lisää. Ole turvallisella mielellä ja jätä elämäsi Jeesuksen haltuun. Hän pitää sinusta huolen.

1 kommentti: