torstai 4. kesäkuuta 2020

Täydellistä armoa


Rauhantervehdys kaikille ystäville ja bloginlukijoille. Minulle soitti tänä aamuna vanha ystävä, joka on pitkään kärsinyt huonosta näöstä. Hän kertoi, kuinka hän on istunut television edessä ja nähnyt siitä vain harmaata, eikä hän ole pystynyt lukemaan tekstejä ollenkaan. Myös huoneisto on näyttänyt kovin harmaalta ja synkältä paikalta. Viime viikolla hän oli kaihileikkauksessa ja on sen jälkeen muutamia päiviä tiputellut lääkettä silmiinsä. Tänään hän soitti minulle ja sanoi, että tiedätkö Esko, että elämä on ihanaa. Maailmassa on taas värit ja kaikki näyttää kauniilta. Hän oli mennyt kaihin kanssa sellaiseen pisteeseen, ettei hän itse enää tajunnut, miten kaikki oli muuttunut harmaaksi. Nyt on kuitenkin värit taas palautuneet ja elämä on muuttunut ihan toisenlaiseksi. Hän oli todella onnellinen siitä.

Tästä minulle tuli mieleen sellainen asia, että kun Jumalan Sana saa kirkastaa meille armon, niin elämäämme tulevat värit takaisin. Meidän täytyy muistaa sellainen asia, että sielunvihollinen perkele syyttää meitä koko ajan ja koettaa tehdä elämästämme harmaata. Se on ihan totta, ettei meistä täällä ajassa tule synnittömiä. Mutta on tärkeää muistaa, ettei perkeleellä ei ole tuomiovaltaa meihin, vaan tuomiovalta on annettu Jeesukselle. Me saamme uskovina usein kokea perkeleen taholta valtavaa syyttelyä, että sä olet sellainen ja sellainen, sä olet tehnyt sitä ja jättänyt tekemättä tätä ja miksi et puhunut siinä tilanteessa jne. Perkele syyttää meitä niin monenlaisista asioista, mutta meidän ei tule jäädä noihin syytöksiin, koska tuomari on Jeesus. Normaalissa käräjöinnissäkin on yleinen syyttäjä, mutta se syyttäjä ei päätä mitään, vaan tuomari.

Meidän elämämme tuomari on Jeesus Kristus. Mitä hän sitten sanoo meille kristityille, ja myös sinulle ystävä, joka et vielä ole uskomassa, hän sanoo, että sinä saat uskoa kaikki sinun syntisi anteeksi.  Johanneksen evankeliumissa sanotaan: ”Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan.” (Joh: 3:17-18) Kun me käymme Herran pyhällä ehtoollisella, niin siinä me saamme nauttia Jeesuksen ruumiin ja veren syntien anteeksisaamiseksi. Mutta me voimme myös ihan kotona uskoa kaikki meidän syntimme anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä ja sanoa saatanalle, että mene Jeesuksen luo ja kerro kaikki Jeesukselle. Jeesus on minun syntini jo sovittanut. Meidän ei tarvitse elää synnin harmauttamaa elämää, vaan me saamme luottaa Jeesukseen ja olla turvallisella mielellä. Jeesus tuo elämäämme valon ja värit. Aamen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti