keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Vaikeuksissakin Jeesus on kanssamme


Törmäsin jälleen kerran kristillisillä kanavilla ja tuolla Facebookin ihmeellisessä maailmassa sellaiseen opetukseen, että jos sinä uskot oikein ja rukoilet oikein ja jos olet tosi kristitty, niin sinä paranet kaikista sairauksista. Sitten etsitään kaikenlaisia ihmeitä ja ilmestyksiä ja vaikka mitä. Voin ystävät sanoa teille, että se ei ole Raamatun mukaista. Kyllä Jumala itse päättää meidän matkamme ja sen, missä hän meitä kuljettaa.

Raamatussa Hoosean kirjan luvussa 2 jakeissa 16-17 sanotaan: ”Katso! Minä suostuttelen hänet mukaani, vien hänet autiomaahan, puhun hänelle suloisesti. Siellä minä annan hänelle viinitarhoja, minä muutan Akorinlaakson toivon portiksi. Siellä hän vastaa kutsuuni kuin nuoruutensa päivinä, kuin silloin, kun hän lähti Egyptistä.” Tässä Herra ensinnäkin sanoo useamman kerran ”minä”, ei siis me ihmiset vaan Jumala, Jeesus Kristus. Kolmiyhteinen Jumala on se, joka meitä kuskaa. Hän vie meidät autiomaahan ja puhuu suloisesti. Siellä hän antaa meille viinitarhoja ja Hän on se, joka muuttaa Akorinlaakson toivon portiksi. Tuo Akorinlaakso oli juutalaisille tosi vastenmielinen paikka, josta aikaisemmin oli viiniköynnöksetkin kirottu. Jokaiselle juutalaiselle, joka kuuli tuon sanan, se merkitsi vähän samaa kuin meille kerrottaisiin, että meillä on parantumaton sairaus tai vakava syöpä. Mutta nyt Jumala sanookin, että hän muuttaa sen toivon portiksi. Tämä on aivan valtavaa evankeliumia vielä tänä päivänäkin.

Monesti me ajattelemme, että kun me olemme kristittyjä, niin meillä pitäisi sujua elämä hyvin tai myös seurakuntatasolla, että seurakunnassa kaikki pyyhkii aina hyvin, kun Jeesus on mukana. Kuitenkin tässä selkeästi sanotaan, että kun me joudumme elämässä ahtaalle tai seurakuntatasolla ahtaalle, niin Jumala on meidät sinne kuljettanut. Ajattelen niin, että kun me joudumme tällaiseen laaksoon, niin se on toivon portti. Monille meistä on elämässä tapahtunut jotain kamalaa, autokolari, sairaus tai muuta vastustusta, joka on vetänyt meitä Jeesuksen luo. Harva ihminen, joka on täysin omasta mielestään onnistunut ja elämä hyvää, on kristillisessä joukossa, vaan ihmisen on täytynyt olla jossain vaiheessa elämää tällaisessa laaksossa. Mutta on tärkeää huomata, että nimenomaan siellä laaksossa ja siellä epätoivossa Jeesus on sinun kanssasi. Tänäkin päivänä ystävä, jos sinulla on sellainen tunne, että elämä on laakson pohjalla eikä elämä ole elämisen arvoista, se on juuri se paikka, jossa Jeesus on sinun kanssasi.

Jeesus vie sinne laaksoon yksittäisiä ihmisiä, mutta myös seurakuntia ja juuri siellä laakson pohjalla on se toivon portti. Jos et aikaisemmin ole ollut kristillisissä joukoissa, voi olla juuri tänään sinun saapumisesi kristilliselle tielle, kun olet löytänyt sen toivon portin. Tai meille kristityille, jos elämä on mennyt sinne laakson pohjalle tai jos seurakunnassa tunnetaan sillä tavalla, että ollaan siellä Akorinlaakson pohjalla, niin siitä huolimatta ystävät, Jeesus on siellä meidän kanssamme. Hän haluaa, että me uskomme kaikki syntimme anteeksi Herran Jeesuksen nimessä ja viattomassa kalliissa sovintoveressä ja ollaan hyvässä turvassa ja ymmärretään se, että se laakso on meille uusi alku. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti