lauantai 27. kesäkuuta 2020

Me emme ole ihmisten orjia


Tänä kauniina kesäkuisena päivänä minua on erityisesti puhutellut tämä luonnon kauneus ja se, kuinka Jumala on tehnyt meidät ihmiset vapaiksi. Me emme ole kenenkään toisten ihmisten orjia eikä määräiltävissä, emmekä me saa olla toisten ihmisten määräiltävissä. Me emme myöskään saa olla minkään muunkaan asian orjia, vaan meidän tulee ymmärtää se, kun katsomme luontoa, että kuinka se kesäaikana on vapaa. Kuinka linnut on vapaita ja kuinka varsinkin tässä meidän pihapiirissä on kaikenlaisia pörriäisiä. Kaikki elämä on ihanaa ja vapaata.

Tästä minulle tuli Jumalan sanan paikka. Tämä on 1. Korinttilaiskirje 7:23, jossa sanotaan: ”Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Älkää ruvetko ihmisten orjiksi.” Me varmaankin ymmärrämme jokainen kristitty, mitä tämä tarkoittaa. Meillä ihmisillä on taipumus, kun me muodostamme seurakuntia ja aletaan käydä seurakunnassa, niin kohta muodostuu sellaisia vahvoja persoonia, jotka alkaa ohjata ja vetää sitä porukkaa ja heistä tulee pomoja ja Jumala jää toiseksi. Myös se, että tällaisiin porukkoihin ja kuppikuntiin hyvin helposti tulee ihmisten sääntöjä ja ihmisoppeja ja tapoja. Jos jossain seurakunnassa on tapana olla ilman pipoa ja jos sinne tulee sitten joku, jolla on pipo päässä, niin sitä pidetään pakanana ja publikaanina, vaikka hän olisi kuinka uskovainen mies.

Meidän tulee ymmärtää, että Jumala on vapauttanut meidät aivan kaikista sidonnaisuuksista ja meidän tulee ymmärtää, että Jeesus Kristus on sovintokuolemallaan pessyt kaikki meidän synnit pois. Me emme ole myöskään synnin orjia eli meidän ei tule kantaa synnin taakkaa. Hyvin helposti joku synti painaa mieltä, mä olen tehnyt väärin, mä olen toiminut väärin ja elämä näyttää niin mustalta, mutta kun me katsotaan Jeesusta ja sitä kuinka Jeesus on meidät siitä orjuudesta vapauttanut, me saadaan iloita. Me saadaan iloita ihan niin kuin nuo kesäiset linnut ja kukkakedot ja viljapellot, kuinka se on kaunista. Haluan vielä ystävä lukea tuon Raamatun paikan. ”Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Älkää ruvetko ihmisten orjiksi.” Meidän tulee ymmärtää, että tämä todellakin tarkoittaa sitä, että Jumala on puhdistanut Jeesuksen sovintotyön kautta meidät kaikesta synnistä ja me ollaan puhtaat kuin valkeat lakanat. Me saamme olla kristittyinä vapaita kaikenlaisista ihmissäännöistä ja synnin taakasta ja me saadaan uskoa tänäänkin kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

1 kommentti: