perjantai 2. huhtikuuta 2021

Elämä ja kuolema


 Jeesusta kidutettiin meidän syntiemme tähden. Hän kuoli ristinpuulla meidän syntiemme tähden. Raskainta oli se, että hän joutui kantamaan harteillaan koko maailman ihmisten syntitaakan. Hän on Jumala, mutta syntyi ihmiseksi maan päälle, jotta voisi näin meidät pelastaa ikuiselta kuolemalta. Hän tuli meidät pelastamaan. Hän kärsi kuoleman puolestamme, jotta me saisimme anteeksiannon synneistämme ja ikuisen elämän. 

Yhdeksännellä tunnilla Jeesus huusi kovalla äänellä: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut? (Mark. 15:34). Jeesus koki maan päällä kaikki ne tuskat, mitä mekin saatamme kokea. Hän koki myös tulleensa isänsä hylkäämäksi. Ehkä sinäkin olet kokenut hyljätyksi tulemisen tunteen ja kivun? Jesajan luku 53 kertoo Jeesuksen kärsimyksistä ja siitä, että Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha.

Hän tuli meidät pelastamaan. Jumalan rakkaus meitä kohtaan on niin suuri, että Hän antoi Jeesuksen kärsiä puolestamme ja näin viedä kaikki syntimme sovitettavaksi ristille. Se tarkoittaa sitä, että sinulla ja minulla on mahdollisuus yhteyteen Jumalan kanssa, vaikka olemmekin syntiä tehneet. Se tarkoittaa sitä, että saat syntisi anteeksi ja uuden elämän jo täällä maan päällä ja ikuisen elämän Jumalan yhteydessä, taivaassa. Kuolema on voitettu. Pääsiäisenä lähellä on kuolema ja elämä ja lopulta elämä voittaa. Jeesus rukoilee puolestamme edelleen. Pitkäperjantain suru vaihtuu pääsiäisen iloon, koska Jeesus on pelastajamme ja syntiemme sovittaja. Jeesus nousi ylös kuolleista ja on Jumalan luona. Jeesuksen tyhjä hauta ihmetytti, sillä Hän ei enää ollutkaan täällä, maan päällä.

Kaikki tämä on vaikeaa käsittää, mutta voi uskoa, vaikkei kaikkea ihan pysty ymmärtämään. Eihän me kaikkea elämässä pytytäkään ymmärtämään. Elämässä voi olla paljon vaikeita asioita ja kuolema tuntuu vaikealta. Elämässämme on lopulta kuolemakin aina läsnä. Silti saamme luonnossakin todistaa uuden alkua, uutta elämää ja syntymistä näin keväällä. Pääsiäisen ihmeessä on lopulta molemmat elämä ja kuolema, kuolema ja elämä. Jeesus kuoli puolestamme ristillä, jotta me saisimme elää. Hän kuolemallaan kuoleman voitti. Iloista pääsiäistä siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti