torstai 6. tammikuuta 2022

Pontikkaa ja armoa

 


Rauhantervehdys rakkaat blogin lukijat. Kuuntelin tuossa Kansanradiota ja sinne soitti joku maalaisisäntä, joka kertoi, kuinka hänelle oli kotona jo pienenä opetettu, ettei koskaan pidä mennä juomaan mitään alkoholia. Jos juo niin sitten ainoastaan pontikkaa. Se oli heidän isänsä antama opetus. Hän edelleen ajatteli, että sen vuoksi hänestä eikä hänen veljistään ole tullut alkoholisteja, kun he joivat ainoastaan pontikkaa eivätkä koskaan alkoholia. Kansanradioon soittavat tosikot ja veitikat, enkä tiedä, oliko hän sitten se veitikka, luulen niin.

Myös kristillisessä elämässä meillä ihmisillä saattaa olla sellainen harha, etten ole koskaan tehnyt syntiä. Olen hoitanut työni ja perheeni hyvin. Ajatellaan, että synti olisi joku yksittäinen teko tai joku sellainen asia, joka on tosi paha. Totuus on kuitenkin se, että me rikomme Jumalan kymmentä käskyä jatkuvasti. Jo 1. käsky: Älä pidä muita Jumalia, niin me rikomme sen heti aamulla, kun ei meillä ensimmäisenä ole Jumala mielessä, vaan ihan muut asiat, ainakin minulla. Ensimmäisenä se, että täytyy käydä toiletissa.

Juttu ei kuitenkaan ole siinä, vaan Jumalan kymmenen käskyn eli lain tarkoitus on johdattaa meidät Kristuksen luo ja auttaa ymmärtämään, että synti on ero Jumalasta. Laki auttaa meitä ymmärtämään sen, että me olemme jokainen lain rikkojia ja me tarvitsemme Jeesusta. Sen takia meidän, ystävät, täytyy mennä Jeesuksen luo. Jeesus itse sanoo: ”Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6) Jeesus on itse Jumala ja hän on se ainut tie siihen, että meidän synnit on anteeksi annettu ja meillä on hyvä liitto, armoliitto, Jumalan kanssa.

Minä toivon, että tämä jollakin tavalla selventäisi meidän käsitystämme siitä, ettei ole yhtäkään synnitöntä ihmistä. Ainoastaan Jeesus on ollut synnitön. Hänen piti syntyä Jumalana ihmiseksi sovittaakseen meidän syntimme. Jeesuksen sovintokuoleman tähden me olemme vanhurskaat, taivaskelpoiset. Me saamme uskoa tänäänkin, että meidän synnit on anteeksi annettu hänen sovintotyönsä tähden. Aamen.

6 kommenttia:

 1. Kiitokset kirjastasi, sain sen kesällä 2020 Mariannen kautta. Muutaman blogikirjoituksen olen lukenut.

  Raamattu on se ykköskirja, se on antanut, ja antaa joka päivä.

  Jumalan siunausta!

  Anders

  VastaaPoista
 2. Huomenta. Juuri näin Raamattu opettaa. Kiitos ja siunausta 2022.

  VastaaPoista