maanantai 13. maaliskuuta 2023

Jeesuksen puhutelussa

 


Olen ollut viime päivinä Herran puhuttelussa. Lauantaina katsoin televisiosta ohjelmaa vainotuista kristityistä. Erityisesti minua puhutteli kiinalainen mies, joka kertoi, miten heitä valvotaan koko ajan ja heistä tehdään rikollisia, vaikka eivät olekaan tehneet mitään väärää, ainoastaan uskovat Jeesukseen. Vankilassakin he kuitenkin tunnustavat uskonsa ja monet vanginvartijat ovat tulleet uskoon kristittyjen elämää ja asennetta seuratessaan. Kiinassa myös seurakunnan kokoontumisia estetään, mutta kristityt eivät lannistu, vaan kokoontuvat salassa ja lukevat itsekseen Raamattua.

Sunnuntain jumalanpalveluksessa luettiin Ilmestyskirjasta Laodikean seurakunnasta (luku 3). Jeesus sanoi sille: ”Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma! Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani.” Minusta tuntuu, että Jeesus puhuu tässä myös meille länsimaisille kristityille. Me saamme elää helppoa elämää. Meillä on vapaus kokoontua ja lukea Raamattua. Saamme puhua Jeesuksesta myös seurakunnan tilojen ulkopuolella. Vaikka kadulla uskon ystävän kohdatessa voimme vapaasti puhua uskostamme eikä mikään kasvojentunnistuskamera seuraa meitä ja tee ilmoitusta.

Mutta tuommeko Jeesusta elämässämme esiin? Onko meidän uskomme muuttunut haaleaksi? Onko sillä, että saamme olla Jeesuksen pelastamia elämässämme sellainen arvo, että usko näkyy valinnoissamme? Vai kerskummeko niin kuin laodikealaiset maallisella menestyksellä niin arkielämässä kuin uskossakin, emmekä tajua tilannettamme. Jeesus kehottaa laodikealaisia muuttamaan suuntaansa ja ottamaan Jeesukselta vastaan sen elämän, jonka hän haluaa antaa.

No totta kai me haluamme Jeesukselta elämän, saattaa olla ajatuksemme. Se edellyttää kuitenkin Jeesuksen kuuntelemista ja tottelemista. ”Jokaista, jota rakastan, minä nuhtelen ja kuritan. Tee siis parannus, luovu penseydestäsi!” (jae 19) sanoo Jeesus. Minä olen nyt tässä Jeesuksen puhuttelussa, mutta se on paras paikka, missä voin olla. Jos tämä sana kosketti sinua, niin olet myös hyvällä paikalla. Me saamme tuoda kaikki syntimme Jeesuksen puhdistettavaksi ja uskoa ne anteeksi. Anteeksi saaneina saamme elää Jeesuksen johdatuksessa. Avataan korvat kuulemaan, mitä Henki meille sanoo ja toimitaan sen mukaan.

2 kommenttia: