sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Luottamus

 


Jumalan armoa ja rauhaa. Ajattelin tänään sellaista asiaa, kun ihminen, joka on joutunut hätätilanteeseen, vaikkapa veden varaan tai johonkin muuhun hätään, niin on todettu, että ellei pelastaja saa luottamusta ja rauhoittumaan tätä hädässä olevaa, niin hän todennäköisesti esimerkiksi hukkuu. Ensiarvoisen tärkeää on, että pelastaja saa pelastettavaan yhteyden. Sellaisen että luota minuun, ei ole mitään hätää, minä autan sinua. Silloin pelastaminen onnistuu. Kun Jeesuskin meitä puhuttelee ja auttaa, niin meidän täytyy ja me saamme luottaa Jeesuksen armoon.

Psalmissa 121 jakeissa 4–6 sanotaan: ”Ei hän väsy, ei hän nuku, hän on Israelin turva. Hän on suojaava varjo, hän on vartijasi, hän ei väisty viereltäsi. Päivällä ei aurinko vahingoita sinua eikä kuunvalo yöllä.” Niin kuin tässä Psalmissa selkeäsi sanotaan, Jeesus on meidän suojamme. Meihin ei satu aurinko eikä kuu. Me saamme luottaa siihen, että Jumala järjestää meidän asiamme, vaikka asiat eivät aina mene niin kuin me itse ajattelemme. Joskus voi olla hyvinkin hankalia tilanteita ja tuntuu, että miksi Jumala ei kuule.

Me voimme kuitenkin ajatella, että Jeesuksella on meille jokin toinen suunnitelma. Niin kuin sanotaan, että siitä ihminen puhuu, mitä hän on itse kokenut. Niin se on minunkin kohdallani. Minulla on itsellänikin vaikeuksia luottaa Jeesuksen toimintaan. Kuitenkin sitten kun tietyt tilanteet ovat ohi ja asiat ovat kunnossa, huomaa, kuinka Jeesus on taas hienosti toiminut.

Tämä ajallinen aika on niin sanottua etsikonaikaa. Mutta meille on tärkeää, että sitten kun me täällä viimeisen kerran henkäisemme, meillä on elävä usko, ja silloin me pääsemme taivaan kotiin. Me saamme tänäänkin uskoa siihen, että Jeesus on meidän synnit sovittanut ja me saamme olla turvallisella mielellä. Ollaan ystävät hyvällä mielellä ja luotetaan siihen, että Jeesus on meidät pelastanut. Aamen. 

2 kommenttia: