perjantai 31. maaliskuuta 2023

Ihana Jeesus!

 


”Jeesus on minun idolini.” Näin eräs ystäväni oli sanonut lapsenlapselleen, kun tämä oli ihmetellyt, miksi mummo aina puhui Jeesuksesta. Tuon lapsi ymmärsi heti. Idoli tarkoittaa ihailun kohdetta ja roolimallia. Useimmilla lapsilla ja nuorilla on joku idoli, yleensä julkisuuden henkilö. Monet suorastaan palvovat tätä idoliaan. Toisinaan tähän idoliin joutuu pettymään, koska hän ei ollutkaan sellainen kuin toivottiin. Ihmisidolit voivat muuttua ja pettää, eivätkä he usein oikeasti ole sellaisia kuin heidän julkisuuskuvansa on.

Jeesus ei kuitenkaan koskaan muutu eikä petä, ja hän on juuri sellainen kuin miksi hänet Raamatussa kuvataan ja mitä Pyhä Henki hänestä ilmoittaa. Ensimmäisenä minulle tulee mieleeni, että Jeesus on Pelastaja. Jeesus on sovittanut maailman synnin ja kuolemallaan lunastanut meidät vapaiksi synnin orjuudesta. ”Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla.” (Ap.t. 4:12)

Seuraavaksi minulle tuli mieleeni, että Jeesus on tie, totuus ja elämä. Se, että Jeesus on Totuus, on monille ihmisille vaikea asia. Helpompi on ajatella, että Jumala on totuus ja sitten tehdä itselleen sellainen jumala kuin kutakin huvittaa. Mutta että Jeesus on Totuus ja kaikki se, mitä hänestä on Raamatussa ilmoitettu, on totta. Tämän edessä meidän täytyy luopua omasta viisaudestamme ja hyväksyä se, että Jumala on meidän ymmärryksemme yläpuolella ja hän on ilmoittanut itsensä meille Sanassaan.

Jeesus on Totuus, mutta hän on myös Tie Totuuteen. Hän on ainut tie Jumalan yhteyteen. Jeesuksen kautta meille on ilmoitettu Isä, joka on myös Totuus. Jeesuksen pelastamina me saamme kulkea Jeesus-tiellä kohti iankaikkisuutta. Toisinaan tämä tie tuntuu olevan vaikeasti kuljettava ja joskus saattaa tulla myös sellainen epäilys, että olenko oikealla tiellä ollenkaan. Toisinaan taas tämä tie tulee aivan ison helppokulkuisen valtatien viereen ja saattaa tulla kiusaus siirtyä kulkemaan sitä pitkin. Se valtatie ei kuitenkaan vie perille. Se vie kuolemaan. Sillä Jeesus on myös Elämä. Vain hänen kauttaan meillä on iankaikkinen elämä Jumalan yhteydessä.

Tässä muutamia kuvia, joita minulle tuli mieleeni. Pidetään kiinni Jeesuksesta. Ei anneta minkään tulla meidän ja Jeesuksen väliin ja palvotaan häntä yhdessä toisten Jeesuksen omien kanssa. ”Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki. Hänen on kunnia ikuisesti. Aamen” (Room. 11:36)

2 kommenttia: