torstai 5. maaliskuuta 2020

Jumala puhuu


Minulla on kuulo huonontunut viime vuosina. Nyt huomaan, että kaikenlainen taustamelu estää puheen kuulemista ja keskustelun seuraamista. Tämän havainnon myötä olen miettinyt, mitkä asiat ovat sellaista taustamelua, jotka estävät minua kuulemasta Jumalan ääntä.

Ensiksi täytyy miettiä sitä, miten Jumala meille puhuu. Jumala puhuu ensisijaisesti Raamatun sanan kautta. Hyvä Paimen-vertauksessaan (Joh. 10) Jeesus sanoo, että lampaat kuuntelevat hänen ääntään, koska ne tuntevat hänen äänensä. Vierasta lampaat eivät lähde seuraamaan, koska ne eivät tunne vieraan ääntä. On tosi tärkeää lukea Raamattua säännöllisesti ja tutkia sitä. Kun tutkimme Raamattua, saamme rukoilla, että Pyhä Henki avaa meille lukemamme sanan ja opettaa meille, mitä se tarkoittaa meidän omassa elämässämme. Pyhä Henki saa meidät kuulemaan, mitä Jumala meille sanassaan puhuu. Kun tällä tavalla opimme tuntemaan Jumalan äänen, emme lähde seuraamaan väärää opetusta. Liian vähäinen Raamatun tutkiminen ja tunteminen on suurin este Jumalan äänen kuulemiselle.

Jumala puhuu meille myös arjen tilanteissa Pyhän Henkensä kautta. Useimmiten tämä puhe on jonkinlainen vahva ajatus jossain asiassa toimimisesta. Ihmisinä me helposti sekoitamme omia ajatuksiamme ja toiveitamme siihen, mitä ajattelemme Jumalan meille puhuvan. Kun Jeesus kuitenkin puhuu meille Pyhän Hengen kautta, niin miten sitten tunnistamme Hänen äänensä? Tärkein kriteeri tässäkin on Raamatun sana. Jumalan puhe on täynnä rakkautta. Se kiinnittää mielemme Jeesukseen ja siihen, että Jeesus on sovittanut meidän syntimme Golgatan ristillä.  

Rukoillessa tai joskus ihan muutenkin meille saattaa tulla mieleen joku ihminen ja mietimme mitä hänelle kuuluu. Tämä saattaa olla Jumalan puhetta, jolla Hän haluaa auttaa tuota lähimmäistä. Minulle on esimerkiksi käynyt niin, että kun vanha tuttava on tullut mieleeni ja olen soittanut hänelle, hänellä on ollut murheita, joista hän on halunnut puhua. Tuollaisessa tilanteessa ei kannata sanoa toiselle mitään sen suuntaista, että Pyhä Henki on käskenyt soittamaan hänelle, vaan kysyä vain, mitä hänelle kuuluu. Jos soitto oli Pyhän Hengen johdattamaa, niin asia tulee ilmi.

Elämässämme tärkeintä on uskoa Jeesus omien syntien sovittajaksi. Uskoessamme Jeesukseen saamme lahjaksi myös Pyhän Hengen, joka opettaa ja opastaa meitä. Pyhä Henki puhuu sen, mitä Isältä kuulee. Pyhä Henki kiinnittää meitä kaikessa Jeesukseen ja hänen sovitustyöhönsä. Kun me tässä uskossa pysymme, saamme luottaa siihen, että saamme elää iankaikkisesti Jumalan yhteydessä.

2 kommenttia: