lauantai 23. tammikuuta 2021

Jeesus ja seurakunta

 


Rakkaat ystävät, haluan muutaman sanan kommentoida sitä asiaa, kun sosiaalisessa mediassa on viime päivinä ollut kovasti väittelyä siitä, mikä on seurakunta. Ensinnäkään kristillinen seurakunta ei ole mikään kirkkokunta tai yhdistys, vaan se on Jeesukseen uskovien joukko. Joillain ryhmillä on sellainen sanonta, että kenellä ei ole seurakunta äitinä maan päällä, sillä ei ole Isää taivaassa. Henkilökohtaisesti ajattelen, että se äiti täällä maan päällä, joka meille kristityille on annettu, on Pyhä Henki. Pyhä Henki on se, joka tänä päivänäkin synnyttää eläviä Jumalan lapsia. Toki Pyhä Henki käyttää siihen apuna meitä ihmisiä, kun kerromme evankeliumia eteenpäin. Pyhä Henki toimii kuitenkin niin monella tavalla, ettemme me ihmiset sitä ymmärrä.

Apostolien teoissa puhutaan siitä, kuinka Pyhä Henki antoi ihmisille uskon Jeesukseen. Samalla tavalla se tapahtuu tänäkin päivänä. Me uskomme kolmiyhteiseen Jumalaan, Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen, ja Pyhä Henki on se, joka meitä hoitaa täällä maan päällä. Jotkut ihmiset ajattelevat, että se on joku ihmisteko, että ’minä olen tehnyt tai minä olen antanut jotakin’, mutta siinä ei todellakaan ole uudestisyntymisestä kysymys. Minä ajattelen, että jos joku kokee, että hän on antanut elämänsä Jeesukselle, niin Jeesus ja Pyhä Henki on jo paljon aikaisemmin antanut uskon. Nuo kokemukset ovat sitten niitä, kun se lapsi on jo kasvanut niin isoksi, että se alkaa itse ymmärtää asioita.

Pyhän Hengen voima ja Jumalan rakkaus ovat jollakin tavalla myös salattuja meiltä ihmisiltä. Siitä sinä kuitenkin tiedät, että kuulut Jeesukseen uskovien joukkoon, kun uskot Jeesuksen sovintotyön omalle kohdalle siitäkin huolimatta, että sielunvihollinen syyttää, että ’mikäs uskovainen sinä luulet olevasi’. Kaikkien tuntemusten läpikin meidän tulee uskoa.

Me ystävät saamme tänäänkin uskoa, että Jeesus on meidän kaikki synnit anteeksi antanut Jeesuksen nimessä ja veressä, ja me saamme olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Lopetetaan kaikenlaiset höpinät siitä, että Pyhä Henki toimisi vain jossain tietyssä seurakunnassa tai yhdistyksessä. On päinvastoin niin, että ne, jotka haluavat omistaa pelastuksen vain itselleen, ovat kultteja, eikä kulttiyhteisössä voi pelastua. Pyhä Henki tekee työtään kaikkialla. Hän kirkastaa Jeesusta niin luetun kuin puhutunkin sanan kautta ja Hän valmistaa meidät vastaanottamaan evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta. Aamen.

1 kommentti:

  1. Aamen aamen,ei tarvitse ulkokullattuja rakennuksia eikä akateemista koulutusta,koulutus on sinäsä hyvä asia,joka valmistaa Ammattiin!Pyhähenki jaHerramme Jeesus Kristus onmeidän kaikkien yhtein Herra,eikä sido tosiaankaan paikkaan eikä Henkilöön.

    VastaaPoista