sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Jeesus rukoilee puolestamme

 


Radion aamuhartaudessa kuulin ajatuksen, että kun meille tulee halu rukoilla, on Jeesus jo rukoillut puolestamme ja hän antaa meille tuon halun rukoilla. Ajatus jäi mieleeni pyörimään. Tuntuuko sinusta joskus siltä, ettet tiedä mitä pitäisi rukoilla. Onko ajatuksesi ihan tyhjiä, vaikka tärkeä asia pitäisi ratkaista tai itsellä tai läheisillä on vaikeaa. Minulla ainakin on usein tuollainen olo.  

Roomalaiskirjeen 8. luvussa sanotaan, että Jeesus istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee puolestamme (jae 34). Jeesus rukoilee puolestamme, ja lisäksi vielä Pyhä Henki puhuu puolestamme Jumalan tahdon mukaisesti (26-27). Vaaditaanko meiltä siis tietyn laista rukousta, jotta se tulisi kuulluksi? Ajattelen, että me itse ja toiset ihmiset asettavat vaatimuksia rukoukselle. Saatetaan sanoa, että täytyy pysyä kestävänä rukouksessa, niin kyllä sitten saa vastauksen. Rukouksesta tehdään omaa suoritusta ja vastauksen saaminenkin on kiinni siitä, miten hyvin itse onnistuimme. Sairasta ihmistä saatetaan syyllistää siitä, ettei hän usko tarpeeksi parantumiseen.

Me uskovat elämme samaa ihmisen elämää kuin kaikki muutkin ihmiset täällä maan päällä. Joudumme hankkimaan elantomme työnteolla, kasvatamme lapset yhteiskunnan keskellä, jossa usko Jeesukseen ei ole ’muodissa’, sairastumme ja ikäviä asioita tapahtuu ihan niin kuin muillekin ihmisille. Me emme rukoilemalla pysty erottautumaan näistä tähän elämään kuuluvista asioista. Mutta kuitenkin meillä on asiat aivan ratkaisevalla tavalla toisin kuin niillä ihmisillä, jotka eivät ole Jeesuksen pelastamia. Jeesus rukoilee puolestamme, että me emme joutuisi hukkaan eli luopuisi Jeesuksesta. Jeesus on pelastanut meidät iankaikkiseen elämään ja hän rukoilee koko ajan puolestamme, että jaksaisimme tämän elämän läpi kaikkien niiden haasteiden keskellä, joita se elämäämme tuo.

Ole siis turvallisella mielellä. Jeesus rukoilee puolestasi ja antaa sinulle juuri oikeat sanat tai vain hiljaisen huokauksen rukoukseesi. Ei ole tärkeää mitä sanot, vaan tärkeää on se, että vietät yhteistä aikaa Jeesuksen kanssa. Hän huolehtii rukouksen kuulluksi tulemisesta ja Jumalan tahdon tapahtumisesta. Samalla hän antaa voimia tähän elämään.

Toisinaan huomaamme saaneemme rukousvastauksia, mutta nekään eivät ole kiinni oikeasta rukouksestamme, vaan Jumalan armoa. Ilman rukoilua, emme kuitenkaan ehkä huomaisi ollenkaan tuota rukousvastausta. Jeesuksen rukousten ansiosta voimme myös olla tyytyväisiä osaamme, vaikka maailman silmissä asiamme olisivatkin huonosti, esimerkiksi vaikean sairauden takia. Se on todella suuri rukousvastaus. Jutellaan siis tänäänkin levollisella mielellä kaikki asiamme Jeesukselle. Hän on läsnä ja pitää meistä huolen. Hän vie meidät iankaikkiseen elämään.

1 kommentti: