torstai 28. tammikuuta 2021

Jumalalle rakas

 


Me olemme Jumalalle rakkaita. Tuntuu ihmeelliseltä ajatella, että Jumala, maailmankaikkeuden Luoja ja ylläpitäjä rakastaa meitä. Aloin miettiä, millaista on vanhemman rakkaus lapsiaan kohtaan. Äitinä rakastan omia lapsiani ja haluan heille hyvää. Olen yrittänyt kasvattaa heistä ihmisiä, jotka huomioivat toiset ihmiset, mutta osaavat hyväksyä myös itsensä ja omat tarpeensa. Olen kertonut heille Jeesuksesta ja pelastuksesta, jonka Hän meille lahjoittaa. Lapsieni puolesta en kuitenkaan voi elää. Nyt kun he ovat jo vuosia sitten muuttaneet pois kotoa, voin vaikuttaa heidän elämäänsä yhä vähemmän. Edelleen saan rukoilla heidän puolestaan ja pitää heihin yhteyttä, keskustella ja antaa neuvoja. He elävät kuitenkin omaa elämäänsä.

Miten tämän voisi soveltaa siihen rakkauteen, jolla Jumala rakastaa meitä. Raamatussa sanotaan, että Jumala on meidän Isämme eli Hän rakastaa meitä kuin isä lapsiaan. Hän haluaa kasvattaa meitä rakastamaan Jumalaa, lähimmäisiämme ja itseämme, mutta myös niitä, jotka eivät tahdo meille hyvää. Hän haluaa ohjata meidän elämäämme, mutta ei Hän elä tätä elämää puolestamme. Jos emme halua noudattaa Hänen tahtoaan, Hän koettaa saada meidät ymmärtämään, mikä olisi meille parasta. Jos emme kuitenkaan halua Hänen tahtoaan noudattaa, ei Hän meitä siihen pakota.

Jumala tietää kaikki meidän tarpeemme ja haluaa antaa meille sen, mitä tarvitsemme. Hänen toiveensa kuitenkin on, että etsisimme ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan (Matt. 6: 33). Jos ymmärrämme Jumalan tahdon paremmin, niin silloin ymmärrämme paremmin myös sen, mitä tarvitsemme ja mikä on meille hyväksi.

Raamatussa sanotaan, että Jeesus rukoilee omiensa puolesta. Samassa yhteydessä puhutaan myös siitä, ettei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa. Jumalan rakkaus meitä kohtaan näkyy siis aivan erityisesti siinä, että Jeesus on antanut henkensä meidän puolestamme ja sovittanut meidän syntimme, niin että Jeesuksen veren kautta meillä on pääsy iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä.  Helposti ajattelemme, että kun elämäämme tulee epäonnistumisia, erilaisia vaikeuksia ja ahdistusta, niin silloin Jumala ei rakasta meitä. Roomalaiskirjeessä kuitenkin sanotaan, ettei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Tähän valtavaan lohdutuksen sanaan saamme turvautua aina ja luottaa Jumalan rakkauteen elämämme jokaisena hetkenä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä muistutus! Tunteemme ei ole merkki siitä, että Jumala olisi hylännyt. 🤔 🥰

    VastaaPoista