sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Minä en sinua unohda!

 


Olin hoitamassa pientä tyttärenpoikaani, kun hänen vanhempansa tekivät siinä kotona töitä. Meillä sujui pienokaisen kanssa oikein mukavasti, mutta kuitenkin joka kerta, kun hän kuuli äidin tai isän äänen, hän käänsi katseensa äänen suuntaan. Jos jompikumpi vanhemmista tuli lähelle, koko hänen olemuksensa riemuitsi. Hän alkoi hymyillä ja ilmaisi kehollaan: ’Äiti! Isä! Ota minut syliin’. Äidin ja isän läsnäolo on hänelle parasta. Heille tuo puolivuotias lapsi osoittaa kaikki tarpeensa ja heiltä hän odottaa saavansa avun.

Tuota valtavaa molemmin puolista rakkautta pienen lapsen ja hänen vanhempiensa välillä katsoessani, mieleeni nousi, että tuota Jeesus varmaan tarkoitti, kun hän sanoi, että meidän on tultava lapsen kaltaiseksi. Pieni lapsi haluaa viettää aikaa vanhempiensa kanssa. Hän ilmaisee tarpeensa heille äänellä ja eleillä. Hänen mieleensä ei tule, että hänen täytyisi täyttää jotain ehtoja, saadakseen vanhempiensa rakkauden. Hän luottaa siihen, että vanhemmat kuulevat häntä. Kun hätä on suuri, vain vanhemman läsnäolo ja ääni lohduttaa.

Me ihmiset väsymme usein myös lapsiimme kaikkien niiden paineiden keskellä, joita elämässämme on. Mutta Jumala ei väsy. Jesajan kirjassa Jumala puhuu israelilaisille ”Unohtaako äiti rintalapsensa, unohtaisiko hoitaa kohtunsa hedelmää? Vaikka hän unohtaisikin, minä en sinua unohda.” (Jes. 49:15) Jeesuksen pelastamina myös meistä on tullut Jumalan lapsia ja saamme ottaa tuon lupauksen omaksemme.

Jumalan rakkaus meitä kohtaan on niin valtavaa, että Hän lähetti ainoan Poikansa pelastamaan meidät kuolemasta. Jeesus sovitti syntimme Golgatalla ja uskomalla tuon syntien sovituksen omaksemme, meistä tulee Jumalan lapsia. Jeesuksen omina ja häneen uskoen voimme rohkeasti ja luottavaisina lähestyä Jumalaa, Isää. Isä kuulee meidän rukouksemme ja Raamatun Sanassa me saamme kuulla hänen äänensä. Hänen huolenpitonsa on jatkuvaa ja hän varjelee meitä koko ajan, vaikka ikäviä asioita tapahtuukin. Mutta kaiken keskellä hän varjelee rakkaat lapsensa iankaikkiseen elämään.

Ole siis turvallisella mielellä ja usko kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen sovintoveren tähden. Pyhä Henki vahvistaa ja voimistaa sinua niin, että Jeesuksen rakkaus saa olla elämäsi perustus ja kasvupohja. Kiitos ja ylistys Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella. Aamen.

1 kommentti: