torstai 14. tammikuuta 2021

Me olemme vapaat

 


Ajatuksena oli tänään kertoa Galatalaiskirjeen jakeesta yksi: ”Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina, älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.” Tämä on sellainen Raamatun paikka, ja yleensäkin koko Galatalaiskirje, jonka jokaisen kristityn olisi syytä lukea sellaisen rukouksen kanssa, että Jumala avaisi sitä sanaa.

'Vapauteen Kristus meidät vapautti' tarkoittaa sitä, että me saamme olla täysin vapaat eikä minkään tule enää meitä sitoa. Me olemme aikaisemmin, ennen elävää uskoa Jeesukseen, olleet orjia. Kun Jeesus on meidät vapauttanut, niin meidän ei tule enää uudelleen alistua orjan asemaan. Tuo uudelleen orjaksi tuleminen voi tapahtua monelle tavalla. Esimerkkinä voisin kertoa eräästä tuttavasta, joka on minua viime aikoina kovastikin piinannut. Hän on omasta mielestään käsittänyt Kristuksen armon, mutta sitten on tullut vaatimusten henki. Tämä vaatimusten henki häntä kiusaa ja minullekin hän laittaa niitä viestejä, joissa on milloin mitäkin vaatimuksia.

Meidän täytyy ymmärtää, että on olemassa laki ja armo. Lain alta Jeesus on meidät vapauttanut. Hän on meidät pelastanut, eikä laki ole enää meidän tuomarimme. Jos me yritämme aina välistä noudattaa sitä lakia ja aina välillä olla kristittyjä, niin siitä tulee sellainen sekamelska, ettei siinä kukaan enää jaksa seurata Kristusta. Tällaista esiintyy varsinkin monilla sellaisilla, joita Pyhä Henki kutsuu, mutta he eivät vielä tunne Jeesusta, ja he vielä etsivät lain ja armon välimaastosta. Mutta myös ihan pitkään uskossa olleiden piiriin on tullut nykyään paljon sellaista, että haetaan tuntemuksia ja kokemuksia. Se on myös orjuuteen vievää. Siinä sielunvihollinen pääsee sanomaan, että ethän sinä ole tuntenut tai nähnyt tai kokenut mitään. Elävä usko ei ole mitään kokemuksia tai tuntemuksia, vaan että me luotamme siihen, että Jeesus on meidän synnit pessyt pois ja me saamme uskoa kaikki meidän synnit anteeksi.

Me emme missään muualla pääse niin lähelle Jeesusta kuin Herran pyhällä ehtoollisella, jossa totisesti on Jeesuksen ruumis ja veri meidän syntiemme edestä annettu. Siksi ystävät suosittelen, että käydään Herran pyhällä ehtoollisella ja unohdetaan kaikki ihmishöpinät vaikka kuka, vaikka enkeli tulisi saarnaamaan toista, kuten Paavali jossain kohdassa sanoo, niin meidän ei tule sitä uskoa, vaan meidän tulee uskoa se, että Kristus on meidät vapauttanut lain orjuudesta eikä laki enää saa meitä kiusata. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että meidän synnit on anteeksi annettu. Aamen.

3 kommenttia:

  1. Tähän voi muuta sanoa kuin,Aamen Sinulla on ollut Hyviä Kirjoituksia ja Totuuden mukaisia.On hyvä että joku vielä kirjoittaa totuudesta ja pelastuksesta.JEESUS KRISTUS ON MEIDÄN PELASTAJA JAVAPAUTTAJA ARMOSTA KÄSIN.Kiitos paljon nämä monet kirjoitukset ovat minua rohkaisseet ja antaneet voimaa taistelessa, ei pidä maailmaan matkaan mukautua sillä sieltä ei saa lohtua eikä hengen täyteyttä.KIITOS HERRALLE JOKA PITÄÄ MEISTÄ HUOLEN JA OHJAA MEITÄ OIKEALLE TIELLE JOS MALTAMME KUUNELLA HÄNTÄ!

    VastaaPoista