perjantai 16. huhtikuuta 2021

Hyvän Paimenen hoidossa

 


Monet meistä pystyvät näkemään mielessään kuvan taulusta, jossa Jeesus kantaa pientä karitsaa harteillaan. Monille on tuttu myös pyhäkoulutaulu, johon kerättiin lammastarroja Jeesuksen ympärille. Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo, että hän on hyvä paimen, joka laittaa henkensä alttiiksi lampaittensa puolesta. Pääsiäisenä toteutui tuo Jeesuksen lupaus. Jeesus sovitti Golgatan ristillä kaikkien ihmisten synnin. Hän antoi henkensä meidän puolestamme, että me saamme elää iankaikkisesti.

Jeesus sanoo myös, että hän kulkee lampaittensa edellä ja lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. Jeesus on mennyt edellämme taivaaseen ja lähettänyt Pyhän Henkensä tänne maan päälle omaksi äänekseen. Jeesuksen pelastamat ihmiset kuulevat Jeesuksen äänen, kun Pyhä Henki opastaa meitä tällä maanpäällisellä matkallamme. Jeesus sanoo myös, että hänen lampaansa eivät lähde seuraamaan vierasta, vaan karkaavat tuon vieraan johdattajan luota, koska ne eivät tunne vieraan ääntä.

Lammas ei ole villieläin, vaan se kuuluu isännälleen. Jumala on luonut ihmisen omakseen. Me kuulumme hänelle ja hän on asettanut hyvän paimenen huolehtimaan omistaan. Kun lammas oppii tuntemaan paimenensa, se seuraa tämän ääntä vaarallistenkin paikkojen läpi. On siis tärkeää, että me opimme tuntemaan Jumalan äänen, joka löytyy Raamatusta. Jos lammas kääntyy pois paimenensa luota, paimen kutsuu sitä äänellään takaisin. Joskus lammas eksyy ja silloin hyvä paimen lähtee etsimään tuota eksynyttä lammastaan voimiaan säästelemättä. Hän ei halua yhdenkään lampaansa joutua hukkaan.

Jeesus sanoo myös olevansa portti, jonka kautta me pääsemme Jumalan lammaslaumaan. Jeesuksen kautta kulkeva pelastuu, mutta ilman Jeesusta ei pelastusta ole. Jeesus on meidän Hyvä Paimenemme ja huolehtii meistä omistaan. Hän kuljettaa meidät tämän elämämme läpi, vaikka siinä olisi paljonkin vaikeuksia. Hän ei jätä meitä selviämään yksin, vaan on luvannut olla kanssamme kaikki päivät maailman loppuun saakka. Ole siis turvallisella mielellä ja luota koko elämäsi Jeesuksen haltuun. Hän pitää sinusta huolen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti