maanantai 5. huhtikuuta 2021

Eedenissä tapahtuu

 


Rakkaat ystävät, haluan muutamalla sanalla puhua 1. Mooseksen kirjan luvuista 2 ja 3, joissa on kerrottu meidän syntiinlankeemus. Nämä luvut ovat tärkeimpiä Raamatun lukuja. Monella ihmisellä on ajatus, että Jumala olisi puhunut Aatamille ja Eevalle siitä, että hyvän ja pahan tiedon puusta ei saa syödä. Jumala ei kuitenkaan puhunut siitä Eevalle vaan ainoastaan Aatamille: ”Herra Jumala sanoi ihmiselle: ”Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma.” Herra sanoi: ”Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen.” (1. Moos. 2:16-18) Me voidaan ajatella niin, että todennäköisesti Eeva kuuli sitten Aatamilta, mitä Jumala oli hänelle puhunut.

3. luvun alussa sanotaan: ”Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: ”Onko Jumala todella sanonut: ”Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta?” Nainen vastasi käärmeelle: ”Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: ’Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.” Sitten käärme sanoo naiselle, että ette te kuole.

Se, mitä haluan tuoda esille, on ensinnäkin se, että missään vaiheessa Jumala ei sanonut Aatamille, etteivät he saaneet koskea siihen puuhun, ainoastaan kiellettiin syömästä. Saatana vääristi Jumalan puhetta, mutta jo tuossa vaiheessa myös Eeva alkoi selittää jotain sellaista, mitä Jumala ei ollut sanonut. Jumalahan oli ainoastaan sanonut, että te ette saa syödä siitä puusta. Sanaakaan ei ollut puhetta koskemisesta. Eli tämän koskemisen Eeva keksi aivan itse.

Myös tänä päivänä me olemme lisäämässä Jeesuksen armoon omia tekojamme ja selityksiä, mitä pitää tehdä sen jälkeen, kun on saanut syntinsä anteeksi Jeesuksen tähden. Kuitenkin Raamatun sana on selkeä. Jokainen, joka uskoo Jeesukseen syntien sovittajana ilman omaa ansiota ja tekoa, on pelastettu. (esim. Joh. 3:16) Paratiisissa jo ennustettiin Jeesuksesta, että hän on tuleva polkemaan rikki käärmeen pään eli murskaamaan saatanan vallan.

Me saamme uskoa tänäkin päivänä, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu eikä siihen tule lisätä yhtään mitään. Sinä ystävä, joka tunnet, että sinua vaivaa synti ja taakka ja tuntuu vaikealta uskoa, niin Raamatun sana todistaa sen, että Jeesus on kuollut juuri sinun syntiesi puolesta ja sinä saat uskoa, että kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Sinä saat olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti