lauantai 26. helmikuuta 2022

Jumalan rauha on ymmärrystämme suurempi

 


Meillä on alkamassa paastonaika, joka loppuu suureen riemujuhlaan, pääsiäiseen. Maan päällä eläessään Jeesus tiesi tarkkaan, mitä hänelle tapahtuisi ja hän kertoi sen myös opetuslapsilleen. Hän kertoi opetuslapsille jopa sen, että hänet ristiinnaulittaisiin ja kolmantena päivänä hän nousisi kuolleista. Opetuslapset eivät kuitenkaan ymmärtäneet Jeesuksen sanoista mitään, vaan asia pysyi heiltä salassa. (Luuk. 18:34)

Olen monia kertoja miettinyt sitä, miten opetuslapset ymmärsivät niin vähän, vaikka Jeesus sanoi asiat heille suoraan. Tällä hetkellä ajattelen, että Jeesus puhui nuo asiat etukäteen sen vuoksi, että opetuslapset kaiken jo tapahduttua muistaisivat, että Jeesus tiesi kaiken. Mikään ei tullut Jeesukselle yllätyksenä. Jos opetuslapset olisivat ymmärtäneet Jeesuksen sanat, he olisivat joutuneet ehkä paniikkiin tai yrittäneet estää sitä tapahtumasta. Siksi Jumala esti heitä ymmärtämästä mitään ennen kuin kaikki tapahtui.

On hyvä, ettemme tiedä elämämme tapahtumista kovin paljoa etukäteen. Ikävät tapahtumat lannistaisivat, mutta toisaalta myös iloiset tapahtumat saattaisivat vaikuttaa negatiivisesti, koska helposti nykyhetki jäisi elämättä, koska vain odottaisi sitä tulossa olevaa huippuhetkeä. Me saamme odottaa tulossa olevia ihania asioita, esimerkiksi lapsen syntymää, ilolla ja toisaalta lähestymässä oleva raskas asia, esim. läheisen odotettavissa oleva kuolema, tuo surua. Nämä ovat kuitenkin erilaisia asioita kuin se, että tietäisimme tulevaisuutemme tarkasti.

Jeesus syntyi ihmiseksi maailmaan vain yhtä tarkoitusta varten; sovittamaan ihmisen synnin. Hän tiesi koko ajan tehtävänsä ja sen, millaista tuskaa joutuisi kokemaan. Jeesus joutui Jumalan hylkäämäksi sen vuoksi, ettei yhdenkään ihmisen tarvitsisi sitä kokea. Jumala ylläpitää tätä maailmaa ja kaikki hyvä, mitä täällä on, tulee Häneltä. Jos joutuu Jumalan hylkäämäksi, kaikki hyvä katoaa. Me emme pysty edes kuvittelemaan, mitä se on. Vaikka täällä maailmassa tapahtuu koko ajan paljon pahaa, niin silti Jumalan hyvyys on myös koko ajan läsnä. Vasta kadotuksessa ei ole enää Jumalan hyvyyttä.

Tälläkin hetkellä ihminen tekee kauheita asioita, joista saamme uutisista tarkkaa tietoa. Raamatussa meitä kuitenkin kehotetaan jatkamaan evankeliumin julistamista, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Ollaan siis ystävät tänäänkin turvallisella mielellä ja uskotaan, että Jeesus on sovittanut meidän syntimme. Kerrotaan Jeesuksesta läheisillemme ja rukoillaan heidän ja koko maailman puolesta. Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen varjelkoon meidän sydämemme ja ajatuksemme niin, että pysymme Jeesuksessa Kristuksessa. Aamen

 

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti. Keskeisissä kysymyksissä kannattaa pysyä alati lujana ja toivorikkaana.

    VastaaPoista
  2. "Toivossa on hyvä elää!"

    VastaaPoista