torstai 24. helmikuuta 2022

Rukoillaan rauhaa

 


Armon ja rauhan tervehdyksellä tervehdin kaikkia rakkaita blogin lukijoita. Me olemme tänä aamuna heränneet siihen synkeään uutiseen, että Venäjä on aloittanut hyökkäyksen Euroopan mantereella Ukrainaa vastaan. Tähän liittyen haluan muutamia asioita tuoda esille. Ensimmäinen asia, joka koskee meitä Suomen kansalaisia on, että tämä sota ei vielä koske suoraan meitä, mutta välillisesti sillä on kyllä vaikutuksia. Toinen tärkeä asia on muistaa, että aina kun on sotatilanne ja vihollinen hyökkää, on se sitten meidän kristittyjen sielunelämässä tai luonnollisessa sodassa, niin ensimmäisenä katoaa totuus. Aivan niin kuin sielunvihollinen vääristää Raamatun, niin se myös sotatilanteessa vääristää informaation.  Sen vuoksi on äärettömän tärkeää, että me pidämme tällä hetkellä luotettavana Suomen valtionjohdon taholta tulevaa virallista tiedotusta. Meidän ei kristittyinä pidä lähteä lukemaan netistä kaikkea, mitä siellä julkaistaan, koska siellä on paljon valetietoa.

Kristittyinä me saamme luottaa siihen, että mitään ei tapahdu Jumalan sallimatta ja kaikki on meidän taivaallisen Isän käsissä. Tässä tilanteessa minulle tuli mieleen se Raamatun kohta, jossa käskettiin ovipielet sivellä karitsan verellä ja niihin taloihin ei sitten tuhoa tullut. Ajattelen, että meidän tulee luottaa siihen, että Jumala pitää meistä huolen. Hän on aikaisemminkin vaikeina aikoina pitänyt meistä huolen.

Kaikkien meidän suomalaisten pitää nyt rukoilla rauhan puolesta. Sota ei ole koskaan hyvä asia. Ehkäpä tämä on myös meitä kristittyjä herättämässä siihen, että meille tulee tärkeiksi ne asiat, jotka oikeasti ovat elämässä tärkeitä. Ajattelen, että ne ovat koti, uskonto ja isänmaa. Niitä ei ehkä osaa arvostaa, kun ne ovat itsestäänselvyyksiä, mutta silloin kun ne ovat uhattuna, meille tulee niihin erityinen suhde.

Me saamme olla kaikesta huolimatta hyvässä turvassa ja uskoa, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu. Silloin kun meillä on turva Jumalassa, meillä on turva paremmassa. Tämä maallinen elämä voi olla lyhyt tai pitkä, mutta tämä on vain hetki. Sen jälkeen meillä alkaa taivaselämä ja se on iankaikkinen. Sen takia on hyvä, ettemme liikaa turvaudu tähän maanpäälliseen elämään. Haluan toivottaa rauhaa kaikille kristityille. Tehdään oikein rukousrintama ja rukoillaan, että me varjeltuisimme sodalta ja rauha palaisi myös Ukrainaan. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että Jeesus on meidät pessyt. Aamen.

1 kommentti: