tiistai 1. helmikuuta 2022

Jeesus auttaa myrskyssäkin

 


Armon ja rauhan tervehdys rakkaat blogin lukijat. Juttelin tänään erään ystäväni kanssa ja kuuntelin hänen elämänsä vaikeuksia. Hän kertoi siitä, kuinka hän oli saanut vaikeaan tilanteeseensa monenlaisia neuvoja. Hän totesi siihen, että on helppo neuvoa, kun itse on rannalla ja toiset ovat merellä myrskyssä. Ajattelen, että kun ihmisen elämässä on paljon vastoinkäymisiä, niin silloin on parasta vain kuunnella häntä eikä vastauksia tarvitse aina olla. Riittää kun kuuntelemme ja rukoilemme toinen toistemme puolesta. Jeesus sitten ajallaan hoitaa vastauksen.

Tuosta ystäväni sanonnasta: ’Helppo on maalta neuvoa, kun merellä myrskyää’, minulle tuli mieleeni se Raamatun kertomus, jossa opetuslapset olivat myrskyssä veneessä ja he näkivät Jeesuksen tulevat venettä kohti kävellen vetten päällä. Ajattelen sen olevan juuri sitä, että Jeesus tulee hätääntyneen luo, sellaisen ihmisen luo, jonka elämä on myrskyssä. Pietari lähti Jeesusta kohti ja heti, kun Pietarin katse kiinnittyi johonkin muuhun kuin Jeesukseen, hän alkoi uppoamaan.

Tämäkin kertomus puhuu siitä, että meillä täytyy aina olla toivo ja usko, joka on luja luottamus Jeesukseen. Meidän tulee kaikissa vaikeuksissa katsoa vain Jeesusta ja luottaa siihen, että Jeesus antaa meille avun. Omassa elämässäni, kun on ollut vaikeita aikoja, niin kyllä se siinä hetkessä on tuntunut vaikealta ymmärtää. Jälkikäteen, kun on päässyt vaikeuksien yli, huomaa sen, että Jeesus kuitenkin tuli ja auttoi. Vähitellen oppii ymmärtämään kokonaiskuvan, mihin se olisi johtanut, jos elämässäni olisi ollut koko ajan tyyntä. Niillä myrskyilläkin on ollut tarkoitus. Yleensä se tarkoitus on ollut se, että minä olen niissä myrskyissä kääntänyt katseeni Jeesusta kohti. Ajattelen, että niin se on useimmilla kristityillä, että me olemme tarvinneet näitä välillä voimakkaitakin herättelyjä.

Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että Jeesus näkee meidät siellä myrskyn keskellä ja tulee vaikka vetten päällä auttamaan meitä. Me saamme luottaa siihen, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

2 kommenttia: