keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Vehnä ja rikkavilja

 


Armoa ja rauhaa rakkaat ystävät. Olemme vaimon kanssa käyneet Espanjassa. Siellä on varsinkin rantakaduilla myyjiä, jotka myyvät hyvillä tuotemerkeillä väärennettyjä tuotteita. Sellainen ihminen, joka ei tiedä, etteivät ne todellakaan ole aitoja vaan väärennettyjä, tulee helposti pettyneeksi noiden tuotteiden kanssa. Esimerkiksi paidat kutistuvat ja väriä lähtee heti ensimmäisessä pesussa. Niillä ei ole mitään tekemistä aitojen merkkivaatteiden kanssa. Niissäkin kokemus auttaa, kun on tietoinen asiasta, ja on ehkä jopa ostanut joskus jonkun tuotteen, niin ei tarvitse toista kertaa enää siihen sortua.

Myös hengellisessä elämässä monesti on olemassa hyvin lähellä aitoa Jeesuksen seurakuntaa olevaa opetusta, joka kuulostaa ihan oikealta. Opetus on monella tavalla ihan hyvää ja moraalikin korkealla, mutta sitten Jeesuksen armon rinnalle on nostettu joku yhdistys tai joku muu valta, joka omistaa armon. Armoa ei ole muualla kuin siinä tietyssä yhdistyksessä tai tavassa julistaa synninpäästö.

Matteuksen evankeliumin luvussa 13 jakeissa 24-30 puhutaan siitä, kuinka vehnä ja rikkavilja täytyy antaa kasvaa yhdessä. Tuohon aikaan on ollut tapana kiusata viljelijää ja heittää rikkaviljaa hänen peltoonsa. Siksi se oli jouduttu kieltämään laissa. Tästä myös tämä Jeesuksen vertaus puhuu. On jännää, miten rikkavilja, joka sinne vehnän joukkoon on kiusalla laitettu, on niin lähellä vehnää, ettei sitä pysty erottamaan ennen kuin vehnä on tähkäpäässä, jolloin siihen rikkaviljaan ei tule siementä tuottavaa tähkää.

Se on sielunvihollinen, joka tätä rikkaviljaa kylvää. Sielunvihollinen on valheen henki ja me ihmiset helposti menemme sellaiseen valheen henkeen mukaan ja aletaan itsekin uskomaan siihen, että vain tietyssä porukassa Jumala toimii oikealla tavalla. Meidän tulee kristittyinä ymmärtää se, että Jumalan Pyhä Henki toimii siellä, missä tahtoo. Tänä päivänäkin Pyhä Henki toimii Jeesuksen seurakunnassa. Jeesuksen seurakunta on Jeesukseen uskovien joukko, Pyhän Hengen saaneiden joukko, eikä sitä rajoita mitkään kirkkokunnat, yhdistysrekisterit tms.

Omalta kohdalta voin sanoa, että olen ollut useilla paikkakunnilla raamattupiireissä mukana ja huomannut, että sama Pyhä Henki vaikuttaa kaikissa raamattupiireissä samalla tavalla. Myös ulkomailla, kun olen käynyt kirkoissa kuuntelemassa saarnoja, niin se sama Pyhä Henki siellä vaikuttaa. Pyhää Henkeä ei ole sidottu maihin eikä tiettyihin joukkoihin, vaan Jumalan Henki vaikuttaa siellä, missä sille annetaan tilaa. Ollaan ystävät tänäänkin hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu ja luotetaan siihen, että Jeesus toimii ihan kaikkialla. Me saamme olla hyvässä turvassa ja luottaa syntien anteeksiantamus yksin Jeesukselle, ja luottaa siihen, että Jeesus on Golgatan ristillä sovittanut meidän syntimme. Aamen.


2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä asiasta.Olet oikealla asialla. Itse olen uskon tieni alkutaipaleella, mutta uskon, että uskovia on useissa paikoissa .
    ympäri maailmaa. Ei ole sidottu johonkin seurakuntaan.

    VastaaPoista