maanantai 12. syyskuuta 2022

Jeesus puhdistaa

 


Minua tuli netissä vastaan tuo kuva, jonka olen tähän blogitekstiin liittänyt. Se esittää lapsen riemua, kun saa hyppiä vesilammikoissa tai istua kuralammikkoon. Me aikuiset yleensä koetamme pitää itsemme siisteinä, mutta lapselle se ei ole oleellista. Hän elää iloiten ja luottaa siihen, että aikuinen huolehtii hänen puhdistamisestaan.

Tuo kuva jäi mieleeni ja se alkoi puhua minulle meistä ihmisistä. Tässä elämässä me likaamme itsemme monenlaisilla asioilla. Jos tuo likaantuminen on ulkoista, siitä selviää pesemällä ja sen osaamme tehdä ihan itse. Me likaannumme kuitenkin jatkuvasti myös sisäisesti. Syntiinlangenneina kaikki ihmiset ovat likaisia. Me olemme ahneita, itsekkäitä, rakkaudettomia, ylpeitä ja kateellisia. Ja nämäkin ovat vain esimerkkejä niistä huonoista ominaisuuksista, joita meillä jokaisella on. Nämä vahingoittavat ihmissuhteitamme ja tekevät sekä omasta elämästämme että lähimmäistemme elämästä vaikeaa. Ne ovat sitä elämämme osaa, jonka haluaisimme mahdollisimman tarkasti piilottaa ja leikkiä, ettei meissä tuollaista likaa ole.

Ainut mahdollisuus puhdistua on, että tunnistaa itsessään nuo asiat ja tunnustaa ne syntinä. Kokonaan emme tässä elämässä niistä eroon pääse, mutta tunnustaminen antaa mahdollisuuden kasvuun. Tuon oman sisäisen likaisuutensa kohtaaminen ilman Jeesuksen armoa on usein tosi raskasta. Kun Pyhä Henki alkaa herättää synnintuntoa, ihminen tajuaa syntisyytensä ja alkaa koettaa puhdistaa itseään. Pyhän Hengen työtä on myös se, että ihminen tajuaa mahdottomuutensa kelvata Jumalalle omilla teoillaan. Silloin Pyhä Henki alkaa kirkastaa Jeesusta ja sitä, että Jeesus on kuollut hänenkin syntiensä puolesta ja Jeesus pesee hänet verellään puhtaaksi.

Kun me tämän syntien anteeksiantamuksen saamme vastaanottaa, siitä seuraa valtava ilo ja riemu. Edelleen me likaannumme monella tavalla, mutta meidän ei tarvitse enää peitellä sitä, vaan saamme aina mennä Jeesuksen luo puhdistettavaksi. Raamatussa luvataan: ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Joh. 1:9) Ollaan siis tänäänkin iloisella mielellä ja uskotaan kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen sovitustyön tähden. Pyhä Henki auttaa ja opettaa meitä ja kuljettaa meidät tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti