perjantai 16. syyskuuta 2022

Sana jokaiselle päivälle

 


Armoa ja rauhaa kaikille rakkaille blogin lukijoille. On taas tullut se aika vuodesta, jolloin illat alkavat pimentyä ja luonnossa kuolleet lehdet putoavat ja yksi kesä on taas ohitse. Joillekin ihmisille syksy on synkeää aikaa ja toiset taas nauttivat siitä. Minulle henkilökohtaisesti syksy on aina ollut kaihon aikaa, kun hyvä kesä ja hienot kesäkelit ovat ohitse. Kuitenkin kun ikää on tullut lisää, niin ymmärtää, että syksyn ja talven jälkeen tulee aina uusi kevät ja kesä vuoden kulun mukaan.

Tänään ajattelin puhua sellaisesta asiasta, kun Jeesus ruokki viidellä leivällä ja kahdella kalalla 5000 miestä ja lisäksi naisia ja lapsia. Tässä oli kyseessä juutalaista väestöä. Minulle on tullut sellainen ajatus, että nämä viisi leipää kuvaa Mooseksen viittä kirjaa ja kaksi kalaa kertoo vanhasta ja uudesta testamentista. Kokonaisuutena ajattelen, että kun Jeesus ruokki sellaisen määrän ihmisiä ja kun siitä jäi vielä tähteeksi 12 vakallista ruokaa, niin se kertoo ns. 12 apostolin opetuksesta, joka on jäänyt meille jälkipolville. Se kertoo siitä, kuinka Jumalan sana on täydellinen ja me saamme luottaa armoon tänä päivänäkin.

Raamatussa kerrotaan myös toisesta ruokkimisihmeestä, jossa Jeesus ruokki 4000 pakanakansoihin kuuluvaa ihmistä seitsemällä leivällä. Ajattelen, että ne ovat ne neljä evankeliumia, jotka Raamattuun on kirjoitettu. Jumalan sana on täydellinen ja se sana on niin vahva, että se riittää koko maailmalle jokaisena päivänä. Jumalan sana pitää eikä hän niin sanotusti sanojansa syö.

Nyt kuningatar Elisabetin kuoleman yhteydessä on tullut esille sateenkaari. Jumala on laittanut sateenkaaren liittonsa merkiksi. Aina kun me näemme sateenkaaren, on se merkki siitä, että Jumala ei ole hylännyt meitä ihmisiä, vaan hän pitää liittonsa meidän kanssamme. Uusi liitto minun veressäni, niin kuin ehtoollisen asetussanoissa sanotaan, on siinä, kun me uskomme Jeesuksen sovintotyön omalle kohdallemme, silloin me olemme jo sisällä taivaan kodissa, me olemme sisällä Jeesuksessa eikä meissä ei ole kadotusta.

Rakkaat ystävät, haluan sanoa sinulle, joka tänä päivänä epäilet tai et ole vielä saanut uskoa sydämeesi, niin haluan sanoa, että Jeesus on juuri sinun ja minun puolesta kuollut ja me saamme uskoa, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren tähden. Me saamme olla hyvässä turvassa ja luottaa, että Raamatun sana on tänä päivänäkin totta. Jeesus on tullut ja pelastanut jokaisen, joka häneen turvaa. Me saamme luottaa armon omalle kohdallemme ja olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

3 kommenttia:

  1. Kiitos näistä blogikirjoituksistanne ne rohkaisevat ja antavat toivoa. Siunausta syksyynne! 🍁🙏

    VastaaPoista