keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Jumalan voima

 


Me kaikki tiedämme, mitä on dynamiitti ja mitä se saa aikaan. Roomalaiskirjeen ensimmäisessä luvussa Paavali käyttää tuota dynamiitti-sanaa, kun hän puhuu Jumalan voimasta: ”Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat” (Room. 1:16).

Evankeliumi on Jumalan dynamiittia. Jeesus on Jumalan dynamiitti ja Hän tuo pelastuksen jokaiselle, joka uskoo Jeesuksen sovittaneen hänen syntinsä Golgatan ristillä. Tätä miettiessäni minulle tuli mieleen vanha mainos, jossa pesuaine räjäyttää lian pois. Kun saamme vastaanottaa pelastuksen Jeesuksessa, se räjäyttää meistä synnin pois. Mutta ihan niin kuin tuo pesty lattiakin likaantuu uudelleen, niin myös me likaannumme synnistä uudelleen sen jälkeenkin, kun Jeesus on pessyt meidät puhtaiksi. Me saamme kuitenkin aina mennä Jeesuksen luo puhdistettavaksi. Hänen sovintokuolemansa kattaa kaikki maailman synnit, niin myös meidän kaikki tulevatkin synnit.

Paavali sanoo, ettei hän häpeä evankeliumia. Ristinkuolema oli häpeällisin rangaistus, jota tuohon aikaan käytettiin eivätkä kunnialliset ihmiset halunneet siitä ikinä puhua. Nyt meidän pelastuksemme on tässä häpeällisessä kuolemassa, jonka Jeesus on kärsinyt meidän puolestamme. Meidän nykyihmisten on vaikea ymmärtää sitä häpeän suuruutta, joka Jeesuksen kuolin tapaan liittyi. Silti saatamme vältellä ihmisten edessä kristityksi tunnustautumista.

 Ajattelen, että meidän olisi hyvä opetella tuo Raamatun kohta ulkoa. Jos joudumme tilanteeseen, jossa on vaikea tunnustaa Jeesusta, niin silloin muistamme, että Jeesus on Jumalan voima, dynamiitti. Tuo voima ei ole meissä itsessämme vaan Jeesuksessa. Meistä itsestämme ei tarvitse löytyä voimaa, vaan saamme käyttöömme Jumalan voiman ja se riittää kaikkeen. Ollaan siis ystävät turvallisella mielellä. Jeesus on sovittanut syntimme ja hänen voimansa riittää viemään meidät iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä.

3 kommenttia:

  1. On kamalaa, kun luulee seisovansa ja jääkin kiinni evankeliumin ja Jeesuksen häpeämisestä. Miten saatoinkaan hävetä parasta Ystävääni ja Auttajaani? Jeesushan on Vapahtajani.
    Raamatunkohta, joka on auttanut minua tästä eteenpäin, on tämä : "Vaikka me olemme uskottomat, pysyy hän kuitenkin uskollisena.."

    VastaaPoista