sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Jeesuksen kanssa

Elämämme täällä maailmassa vaihtelee, hyvinkin paljon. Voi sanoa, että välillä on tuulista, joutuu kulkemaan kivikoissa ja ruusun piikit pistelee niinkuin kuvassa. Kaunis kuva katsella mutta lähdepä kävelemään tuota rantaa pitkin. Kuvien kautta löytää monenlaisiin asioihin syvyyttä. Usein haluan ottaa kauniita kuvia ja ne luovatkin hyvää oloa, mutta ovat joskus valheellisia. Tai oikeastaan jokaisesta maisemasta tai vaikkapa perheestä voi ottaa sillä hetkellä haluamansa kuvakulman tai tietyn hetken tai tunnelman. Se ei ole oikea tai väärä tai valheellinen, vaan se on tietty näkemys ja vain se hetki. 
  Kun lukee Uutta Testamenttia Raamatusta, voi kulkea hetki hetkeltä Jeesuksen elämää seuraten. Siellä kuvataan monenlaisia hetkiä. Minulle ainakin on piirtynyt kuva meitä rakastavasta Jumalan Pojasta, Jumalasta. Jumalan Henki avaa meille lukemaamme niin, että pystymme sillä hetkellä ymmärtämään asian ydintä paremmin. Olen esim. raamattupiirissä huomannut, että samankin kohdan olemme ymmärtäneen hieman eri tavoin. Siinäkin voi  huomata, miten Jumalan sana sillä hetkellä puhuttelee meitä eri tavoin. Juuri tuo Jumalan rakkaus tulee esille Jeesuksen koko elämässä ja pienissä hetkissä.  Jumala lähetti ainokaisen Poikansa, Jeesuksen, maailmaan, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi.
Jeesus kuoli lopulta ristillä meidän syntiemme tähden ja sen vuoksi, että me saisimme syntimme anteeksi ja ikuisen elämän Jumalan luona taivaassa. Ei suurempaa rakkautta voi ollakaan: rakkautta meitä kohtaan, jotka emme sitä millään tavalla pysty teoillamme ansaitsemaan.
  Tässäkin elämäntilanteessa voimme kulkea kivikkoistakin rantaa Jeesuksen kanssa. Hän kohtasi ja kohtaa ihmisiä erilaisissa tilanteissa, siunaten ja rakastaen. Voimme hänen avullaan nähdä vaikeissakin tilanteissa uuden mahdollisuuden ja kauneutta. Minkälaisia kuvia haluaisimme tästä päivästä ottaa? Uuden testamentin sivuilta voi  saada kuvan auttajastamme, Jeesuksesta ja Hänen elämästään maan päällä. Antoisia lukuhetkiä ja raskaiden päivien jälkeen pääsiäisen ilosanoman tuovaa iloa.
  

2 kommenttia:

  1. Ilosanoma on, että Jeesus auttaa

    VastaaPoista
  2. Olen lähdössä elokuussa Oberammergaumiin Oopperjuhliin joka kertoo Jeesuksen tie ristille. Se tulee olemaan elämys. Se esitetään vain joka 10 vuosi.

    VastaaPoista