sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Tie Isän luo


 Pääsiäiseen liittyy niin paljon merkittäviä yksityiskohtia Raamatussa, että muutaman tapahtuman tai jakeen luettuaan, jää miettimään salatun Jumalan suuruutta ja viisautta. Samalla miettii kaiken sen tapahtuneen merkitystä meille syntisille, huolien kanssa kamppaileville ihmisille. En ainakaan minä pysty ymmärtämään puoliakaan ja siksi voin vain luottaa, että Jeesus johdattaa oikeaa tietä eikä hylkää. Hänen armossaan on minulle kaikki, mitä tarvitsen. Kaiken tietotulvan ja arvojen ristiriitojen keskellä, en voi luottaa omaan arviointikykyyni saati sitten tietooni. Silloin voin kääntää katseeni Kristukseen, jolta saamme viisautta, rauhaa sekasortoisessa tilanteessa, ja joka näyttää meille tien. Hän on tie, totuus ja elämä.
   Pääsiäisenä Jeesus uhrattiin/tapettiin ristillä meidän syntiemme tähden, jotta meillä olisi mahdollisuus syntiemme anteeksisaamiseen ja ikuiseen yhteyteen Jumalan kanssa. Tästä on esimerkkinä keskustelu Jeesuksen ja toisen ristiinnaulitun kanssa vähän ennen heidän kuolemaansa. Jeesuksen vieressä oleva murhamies pyysi, että Jeesus muistaisi häntä, ja Jeesus sanoi, että jo tänään olet minun kanssani paratiisissa. Näin suurta rakkautta Jumalamme meille osoittaa.  Jeesus kuoli ja Jerusalemin temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas. Ovi Jumalan armoistuimen eteen avautui kaikille syntisille. Ensimmäisenä siitä ovesta asteli ristillä kuollut murhamies suoraan paratiisiin.
  Jumala on salattu ja monia kohtia Raamatussa on vaikeaa ymmärtää. Jumalan rakkautta on vaikeaa ymmärtää ja niin myös armoa. Opetuslapsetkaan eivät ymmärtäneet silloin, mutta ehkä vähän myöhemmin monet Jeesuksen vertaukset alkoivat avautua heille. Meillekin käy usein niin, että tapahtumahetkellä ei pysty käsittämään asioita, mutta niiden merkitys kirkastuu myöhemmin pikkuhiljaa.
   Jeesus oli puhunut opetuslapsille, että Hän menee valmistamaan heille asuinsijaa Isän kodissa ( Joh. 14). Hän lupasi myös tulla takaisin hakemaan heidät, jotta he saisivat olla siellä, missä Jeesuskin on. Tuomas ilmaisi ymmärtämättömyytensä, sen ettei voinut ymmärtää, mihin Jeesus oli menossa ja miten he muka löytäisivät sinne tien. Jeesus vain sanoi, että Hän on tie, totuus ja elämä. Häntä seuraamalla löytää tien Isän tykö. 
   Emme siis pysty kaikkea ymmärtämään eikä siihen pidä väkisin pyrkiäkään. Jeesus pitää meistä huolen siinäkin mielessä, että avaa meidän silmämme näkemään ja korvamme kuulemaan ja johtaa meitä oikealle tielle. Katse ja toive Hänen suuntaansa riittää ja siitä yhtenä esimerkkinä on tuo murhamiehen armahdus. Vaikeaahan meidän on uskoa asioita, joita emme ymmärrä tai itse omin silmin näe. Toiset opetuslapset kertoivat Tuomaalle nähneensä Jeesuksen Hänen kuolemansa jälkeen, mitä Tuomaan oli vaikeaa uskoa. Jeesus ilmestyi jälleen opetuslapsille ja toivotti heille rauhaa. Hän näytti Tuomaalle kätensä ja kylkensä, joissa oli merkit ristiinaulitsemisesta ja silloin Tuomas uskoi, että Jeesus oli herännyt kuolleista ja oli heidän keskellänsä ( Joh. 20). Älä ole epäuskoinen, vaan usko! Jeesus nousi kuolleista ja kuolemallaan kuoleman voitti!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti