sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Jeesus ottaa omakseen


Paavali sanoo Filippiläiskirjeessä (3:12): ”Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen”. Kun tuota omaksi ottamista ajattelee, tulee ensimmäisenä mieleen se, että aloite on lähtöisin Jeesuksesta, ei minusta. Tuo kohta oikein huokuu sitä, että Jeesus on aktiivinen, emme me. Hän ei jätä meitä etsimään ja löytämään itseään. Hän ei katsele jostain kaukaa, että mahtaakohan tuo Tuula nyt kääntyä oikeaan suuntaan ja löytää minut, vaan hän tulee minun luokseni, ottaa lähelleen ja syliinsä.

Meille ihmisille on tyypillistä, että me kuljemme Jeesuksesta poispäin ja jopa pakenemme häntä. Jeesus ei kuitenkaan jätä meitä sinnekään oman onnemme nojaan. Hän kulkee lähellä ja seuraa katseellaan meitä. Hänellä on aikaa odottaa oikeaa hetkeä. Hän saattaa antaa meidän sotkea elämämme inhimillisesti katsoen perusteellisesti, ennen kuin hän tarttuu kiinni ja nostaa ylös. Yksin hän ei meitä kuitenkaan jätä.

Ennen tuota kohtaa Paavali kertoo siitä, miten hän jos kukaan voisi luottaa siihen, mitä hänellä oli ollut. Paavali oli ollut lain noudattajana pikkutarkka, mutta silti hän sanoo sen joutavan romukoppaan. ”Minulla ei ole enää mitään lain noudattamiseen perustuvaa vanhurskautta, vaan se vanhurskaus, jonka perustana on usko Kristukseen, ja jonka Jumala antaa sille, joka uskoo.” (Fil. 3:9) Me emme mahda itsellemme mitään, emme mahda synnille mitään. Me emme voi olla puhtaita ja kelvollisia Jumalalle. Meidän ainut mahdollisuutemme on turvautua Jeesukseen. Jeesus on voittanut synnin, kuoleman ja Perkeleen vallan. Jeesus on voittanut ja voittaa ne vallat, joille me emme voi mitään. Nyt saatat ajatella, että tuo koskee sitä aikaa ennen kuin tunsit Jeesuksen. Me olemme kuitenkin ihmisiä senkin jälkeen, kun Jeesus on meidät löytänyt. Hän on silloin pessyt meidät puhtaiksi, mutta me emme edelleenkään itse voi synnin vallalle mitään. Ihmisinä pysymme syntisinä ja myös lankeamme synteihin joka päivä. Meidän ainut mahdollisuutemme on Jeesus ja hänen sovintotyönsä.

Jeesus on valmis tänäänkin tulemaan ja ottamaan sinut syliinsä, täyttämään rakkaudellaan ja armollaan. Sinä saat tänäänkin ottaa armon elämääsi täysin riippumatta siitä, mitä olet tehnyt. Siihen ei vaikuta mikään oma tekosi, onnistumisesi tai epäonnistumisesi. Eikä siihen ainakaan vaikuta se, missä joku toinen sanoo sinun langenneen syntiin, vaikka se olisi kuinka totta. Älä haaskaa voimiasi pakenemiseen ja vastaan taisteluun, vaan anna Jeesuksen tulla elämääsi ja ottaa sinut omakseen. Älä myöskään pakene Jeesusta silloin, kun olet jo hänen omansa. Hän kyllä tietää, mitä tekoa me olemme. Usko tänäkin päivänä kaikki sinun syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Hän on sinun kanssasi ja pitää sinusta huolen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti