lauantai 25. huhtikuuta 2020

Laki ei voi armahtaa


Jumalan rauhaa rakkaat ystävät. On taas jotenkin mieltä ylentävää ja ihanaa, kun on pitkän talven jälkeen tullut kevät ja ensimmäiset kukat ovat nousseet. Kevät on ainakin minulle puhuttelevaa aikaa, kun kaiken synkkyyden jälkeen on vihdoin valoa ja kasvit alkavat kasvaa ja kukat kukkia.

Tänään tuossa mietin 5. Mooseksen kirjan 1. lukua ja sitä, kuinka israelilaiset olivat olleet periaatteessa 11 päivämatkan päässä luvatusta maasta, mutta heidän niskurointinsa takia matka luvattuun maahan kesti 40 vuotta. Tänä päivänäkin me ihmiset tehdään monesti omilla valinnoillamme elämästämme vaikeampaa kuin mitä se olisi, jos me vähän kuluttaisimme aikaa miettimällä, mikä on Jumalan tahto. Mietin myös, että Mooses, jolle oli annettu Jumalan 10 käskyä ja Jumalan laki, ei koskaan päässyt luvattuun maahan, vaan hänen tuli kuolla ennen luvattua maata siinä rajalla. Ainakin minulle tämä kertoo siitä syvällisestä asiasta, että tänäänkään Jumalan laki ei voi viedä meitä luvattuun maahan, vaan se toimii oppaana ja tien näyttäjänä Jeesuksen luo.

Meidän täytyy ymmärtää sellainen asia, että lain tehtävä on osoittaa meille Kristusta eli luvattua, ja jo syntynyttä, Messiasta ja sitä, että me saamme Jeesuksessa uskoa syntimme anteeksi. Se on lain ainut tehtävä. Aivan kuin Mooseksen täytyi kuolla ennen luvattua maata, niin meidän Jeesukseen uskovina täytyy hylätä Jumalan laki pelastajanamme. Ainoastaan Jeesuksen armo ja se ristintyö, minkä hän Golgatalla täytti, kelpaa Jumalalle. Ainoastaan Jeesuksen sovintotyön tähden me pääsemme perille. Tämä on valtavaa Jumalan rakkautta.

Raamattupiirissämme keskustelimme siitä, kun Jeesus pesee opetuslasten jalkoja pääsiäisaterialla. Eräs piiriläinen huomasi, että Jeesus laskeutuu alas pesemään niitä jalkoja. Se on tänäkin päivänä niin, että Jumalan armo kulkee alempana kuin kynnyslista, niin kuin vanhat kristityt tapasivat sanoa. Ei ole niin suurta syntistä, jolle ei armo kuulu. Me saamme ystävät tänäänkin olla hyvässä turvassa ja uskoa, että kaikki meidän syntimme on anteeksi annettu Herran Jeesuksen nimessä ja viattomassa ja kalliissa sovintoveressä. Me saamme olla hyvässä turvassa ja luottaa siihen, että Jeesuksen armo riittää meille, emmekä me mitään muuta tarvitse. Aamen. 

1 kommentti: