perjantai 10. huhtikuuta 2020

Se on täytetty!


”Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni!” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran.” (Luuk. 23:46). Olen tällä viikolla miettinyt sitä, miten Jeesus tiesi koko ajan tehtävänsä, jonka vuoksi hän oli syntynyt ihmiseksi maan päälle. Aatami ja Eeva vastustivat Jumalan tahtoa ja siitä lähtien jokainen ihminen, Aatamin ja Eevan jälkeläinen, on ollut syntinen. Yksikään syntinen ei kestä Jumalan pyhyyttä ja siksi Jumala rakkaudessaan ilmoitti jo Aatamille ja Eevalle, että kerran on tuleva ihminen, joka sovittaa heidän ja meidän kaikkien synnin. Nyt se päivä oli koittanut. Jeesus oli synnitön, mutta Jumalan tahdon mukaan, hän sovitti koko ihmiskunnan synnin.

Johanneksen evankeliumin mukaan Jeesuksen viimeiset sanat olivat: ”Se on täytetty!” (Joh. 19:30) Tällä Jeesus tarkoitti sitä, että Hän täytti Jumalan tahdon kokonaan. Hän sovitti kaiken sen, minkä ihminen on rikkonut. Jeesuksen täytettyyn työhön ei kukaan voi lisätä mitään. Jos joku sanoo sinulle, että päästäksesi iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä sinun täytyy elää jollain tietyllä tavalla tai muuttaa itsesi jollain tavalla, hän valehtelee. Jeesus on täyttänyt jo kaiken ja avannut meille tien Jumalan yhteyteen.

Pelastaakseen minut ja sinut Jeesus joutui kärsimään raakaa väkivaltaa ihmisen taholta, mutta hän joutui myös kokemaan synnin aiheuttaman eron Jumalasta. Tämän hän teki meidän vuoksemme, ettei meidän tarvitsisi ikinä tuota eroa kokea. Jeesus tunsi Isän rakkauden ja kaikkensa antaneena hän jättäytyi Isän käsiin. Isä hyväksyi Jeesuksen suorittaman syntien sovituksen ja herätti Jeesuksen kuolleista.

Se on täytetty! Uskotko sinä, että Jeesuksen sovintotyö riittää vai ajatteletko, että sinun täytyy itse lisätä siihen jotain? Ajattele tuota kysymystä vakavasti. Jos uskot, että Jeesus riittää, saat jäädä turvallisella mielellä Jeesuksen täytetyn työn varaan. Mikään tai kukaan ei voi sinulta pelastusta viedä. Saat katsoa sydän riemua täynnä Jeesukseen. Hän on sinun syntisi sovittanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti