keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Jeesus korjaa särkyneen


Jumalan rauhaa, rakkaat ystävät. Minua on aivan erityisesti tänä aamuna puhutellut se, kuinka meidän Herramme Jeesus Kristus on rakastava ja hyvä Isä. Minulle tuli mieleeni tapaus nuoruudestani. Olin hyvin ahdistunut ja synnintunnon taakoittama. Minusta tuntui, että Jumala haluaa rangaista tällaista syntistä ihmistä kuin minä olen. Näissä tunnoissa meni Upsalan kirkkoon ja siellä puhujana oli David Björk. Hän kertoi siitä, kuinka Elia odotti Herran puhuttelua. Ensin tuli voimakas tuuli ja raju myrsky. Sitten tuli maanjäristys ja tuli, mutta Herra ei ollut niissä. Lopulta tuli lempeä tuuli, rakkauden tuuli, jossa Jumala puhutteli Eliaa. Tämä Raamatun kohta lohdutti minua tuossa tilanteessa hyvin paljon. Ymmärsin, että Jumala haluaa kohdata minut rakkaudella. Sain jättää kaikki taakkani sinne kirkkoon ja lähteä hoidettuna jatkamaan matkaa.

Tähän liittyen mieleeni tuli nyt Raamatun kohta Jes. 42: 2-3: ”Ei Hän huuda eikä melua. Ei kuulu Hänen äänensä kaduilla. Murtunutta ruokoa Hän ei muserra, lampun hiipuvaa liekkiä Hän ei sammuta. Tinkimättä Hän toteuttaa oikeuden.” Tämä on aivan valtavaa evankeliumia meille. Ihmisinä me kaikki, vaikka meidän tunteemme olisivat mitkä, saamme luottaa siihen, että Jumala pitää meistä huolen. Vaikka tuntuisi siltä, että juuri minun uskonlamppuni sammuu eikä minussa ole yhtään mitään uskoa jäljellä, niin se on kuitenkin vain tunne. Jeesus haluaa juuri sen kaltaisia kristittyjä ja ihmisiä ympärilleen, jotka ovat murtuneita ja omasta puolestaan tuntevat itsensä mahdottomiksi kelvata Jumalalle. On suurta armoa, että me saamme luottaa siihen, että Jeesus hoitaa juuri meitä särkyneitä saviruukkuja. Hän kokoaa ja eheyttää meidät.

Joskus aikoinaan minulla oli seinällä taulu, jossa oli yhdet jalanjäljet. Siinä oli teksti: Missä Jeesus olit silloin kun minulla oli vaikeaa? Siihen Jeesus vastasi: Silloin minä kannoin sinua. Tänä päivänäkin Jumala meitä rikkoutuneita, vajaita ihmisiä kantaa ja hoitaa ja armollaan vie meidät perille. Muista ystävä, että vaikka kuinka suuret synnit painavat sinun mieltäsi, sinä saat uskoa, että kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu Herran Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Me saamme luottaa siihen armoon ja olla hyvässä turvassa. Aamen.

1 kommentti:

  1. Todella ihanaa, rakkaudellista Sanomaa. Teksti kävi kohti ja siunasi minua monin tavoin! Kiitos ❤️

    VastaaPoista