keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Jeesuksessa meillä on elämä


Katsoin televisiosta jumalanpalvelusta. Uskontunnustus oli näkyvissä kuvaruudussa ja sen takaa näkyi sumeana risti. Siinä uskontunnustukseen yhtyessäni tuli mieleeni, miten suurelle osalle suomalaisista Jeesuksen sovitustyön merkitys on täysin epäselvä niin kuin tuo sumeana näkyvä risti. Jostain toisesta televisio-ohjelmasta kuulin, että joku oli joulun aikaan kysellyt hautausmaalla käyviltä ihmisiltä, mitä he ajattelevat kuoleman jälkeen olevan. Suuri osa haastatelluista uskoi taivaaseen ja monet myös ajattelivat pääsevänsä sinne. Kun haastattelija kysyi, millä perusteella he ajattelivat pääsevänsä taivaaseen, kukaan ei maininnut Jeesusta, vaan perusteluna oli heidän oma elämänsä ja omat tekonsa. Tämä on todella surullista.

Johanneksen evankeliumin 11. luvussa kerrotaan siitä, miten Jeesus herättää jo monta päivää kuolleena olleen Lasaruksen. Tuon kertomuksen keskellä Jeesus sanoo Lasaruksen surevalle sisarelle, Martalle: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” (Joh. 11:25). Meillä kenelläkään ei ole mitään muuta tietä iankaikkiseen elämään kuin Jeesus.

Uskossa ei ratkaise määrä vaan kohde. Iankaikkinen elämä lahjoitetaan armosta sille, joka uskoo Jeesuksen sovittaneen hänen syntinsä Golgatan keskimmäisellä ristillä. Se, joka lisää siihen jotain omia tekojaan, menettää armosta saadun pelastuksen. Taivaaseen pääsy ei perustu omaan onnistumiseemme tai hyviin tekoihimme. Pelastus on alusta loppuun Jumalan tekoa. Jos ajattelemme omien tekojemme vaikuttavan pelastukseen edes pieneltä osin, menetämme koko Jeesuksen sovintotyön. ”Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.” (Ef. 2: 8-9)

Meille kristityille on annettu tehtäväksi kertoa ilosanomaa Jeesuksesta. Me emme voi uskoa kenellekään lahjoittaa, vaan se on Pyhän Hengen työ. Ihmisen täytyy kuitenkin kuulla Jeesuksesta ja tuon kuullun Sanan kautta Pyhä Henki herättää uskon. Ollaan siis ystävät iloisina Jeesuksen omia ja rohkaistaan kaikkia läheisiämme turvautumaan Jeesukseen ja uskomaan, että kaikki meidän syntimme on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä.

1 kommentti: